Saturday, April 30, 2011

a walk to remember

takkan pernah habis, airmataku, bila kuingat tentang dirimu....
namun hanya kau yang..lalala...(lupe lirik plak daa...)


heheh..btw, aq bosan nie, so, its time to conteng-conteng my blog..hik3.. a walk to remember...
there's many thing that happend around me.. my life journey..nothing to forget..
walking.... 
in my kepala otak.. im always thinking about You.!! (Tuhan yang mencipta aq) Thank you Allah...you make me know this world was really2 hard to live..huh...but its ok, itu way aq yang mesti aq lalui... 

persahabatan..
terlalu susah untuk dipertikaikan. sepanjang kehidupan, kalau tak ada satu ikatan persahabatam, macam mana mau idup ye?? ce pikir, cepikir. !! even kita gaduh macam mana pun, kita still akan rasa bersalah kalau itu salah kita. dan walaupun salah member kita, kita still nak jugak kemaafan tu..sebab rasa kasih sayang antara kawan terlalu besar!! tinggi harganya . ia tak leh nak dibandingkan. aq sedar, no friends, my life will be unperfect.

cinta?
it so easy utk ungkapkan kalo nak main-main.. tapiii...bg aq? aq tak nak sentuh lagi bab nie, hati aq masih lagi sakit. luka lama belum pulih. aq masih belajar dari kesilapan yang telah aq lakukan dulu. kata orang cinta itu buta, dan  kata aq cinta itu membuatkan aq buta. aq buta dan sanggup meghalalkan apa ynag haram!!! ape la "wawa" nie!! bodoh betul. tapi, semua dah berlalu, kita tak leh nak putar balik masa yang telah berlalu.  at the same time, aq terfikir juga, macam mana aq pada masa akan datang ye? bolehkan someone menerima aq seadanya aq sekarang ini. aq takut nak terima kenyataan ni. takutnya hanya Tuhan yang tahu. 
bukan tak ada orang yang nak dan aq nak, but, bila ia datang, aq jadi takut, macam-macam perkara yang terbayang dalam fikiran aq,.
-boleh ke dia?
-aq tak perfect
-aq 
-aq
macam2 lagi laaa...
hurmm....
haha..opsss..!! sambil-sambil tak mo cakap sal ni, aq lak terlanjur cakap. btw, tak pe, aq nak share ngan sume..hehhe

jalan harus dijalankan!! haha
 
perjalanan haru diteruskan!!! go wawa go!!! hahahha...

panjang ceritanya..kalo cite lagi, alamak nanti aq kena tinggal!! tak nak!!! aq nak pegi umah atok aq nie, nak g makan!! ada kenduri kesyukuran.hehe..anyway..babai...yum yum..makan lagi!! hehehe

Thursday, April 28, 2011

secret admire...?

dia...aq? 

hai...selamat siang..hehhe..
secret admire? aq ke dia?
anda pernah ada secret admie x??? aq ada..i mean.aq ada minat kat someone..
yang mana satu?
sebenarnya..aq ni laa...aq ada admire someone laa..huhu..
maluuuyaaaa....hehe..
nak share jep.,kalo ada sesape yang terbaca.? opps..kantoi sudaaaa...
(lagiilaa malu)

mesti ada yang cakap..

"tak malu, suka kat laki, dahla tak lawa.."
"dia je suka orang? orang tuentah suka ke tak..haha"

urmm..pape pun orang kata..aq terima jelah, asalkan aq happy...
tapi kan... kalau la aq ada usha si dia, tapi tak terbalas??? sedih laa jugak..
broken heart..hehe
anyway..aq tak kenal pon dia, just for fun....dah lama hati aq kosong...so.nak juga try..huhu
anyway, apapun pasal si dia, aq tak tahu...urmm..entah kenapa aq macam curiou, nak tahu pasal dia..padahal aq tak tahupun status dia..

so, aq biarkan jelaa..kalo aq berani lagi, aq akan cuba, but for this time.aq tidak dilayan..huhu...adiosss

Tuesday, April 26, 2011

Majlis pertunangan Ashraf

akhirnya...ashraf muslim dah bertunang..huwaaaa...semoga dia akan bahagia..
kahwin? nanti dia akan kahwin di kota mekah kan? hehe..
btw..hope he will be happy with Dayana..his fiance...peminat ashraf upenye aq nie..huhu..aq pun tumpang gembira dia da bertunang...aminn...

Monday, April 25, 2011

siapa Dia??


aq xsuka dia, eee....

His hair?
Wau..menarik, kemas dan pandai dia jaga ek. Hehe..satu tarikan untuk aq.

His eyes?
Ermm…for the first time I saw his eyes.. so nice. Cantik, menarik perhatian aq. But the most important is. I fall in love for him because I seen his eyes. Oh God!!. What should I do??

Bulu mata?
Hehe..macam nak je aq cabut satu-satu biar semua tak da. Jeles!!!! Cantik..hehe

His nose?
Mancung ke? Ermm..tak la sangat, tapi sudah cukup untuk menghiasi his face, makes his face more cool.

His mounth?
Biasa. Steady je. Ok. He not a smoker..hehehe…I like it!!

His voice?
Dah cukup membuatkan aq tersenyum bila si dia berkata-kata. Terasa sunyi suasana tanpa si dia mengeluarkan kata-kata.hehehe

Ok..stakat nie je aq boleh cakap..yang lain-lain tuuu.. biarlah rahsia..hehehe..
Ermm..tapi nanti macam mana kalau aq tak dapat nak tengok dia lagii????? Sedihnyaaa… aq happy bila dapat tengok dia.. even I just pretend not saw  him, but my eyes stiil want to see him..realy want!!!
Hukhukhuk..
And now, I just pretend to stay away from him. .

biLa kami bersama


awal bulan empat.. kami semua dipanggil untuk menyertai 'game'... sempena karnival polisas yang dianjurkan untuk menyambut Hari Politeknik. hehe..tak dilupakan, aq pun dijemput juga... 

ni, gambar-gambar kami semua...
kami HAppy Bila Bersama!!!!!!!
kami satu keluarga,.!!!
hehhehe....

susah senang, kami tanggung!!!
time kasih kat coach kami! yang tersayanggg!! yang sentiasa menyokong kami, bertungkus lumus nak adakan game ni,..hmm,,even theres many problem yang tak dapat dilihat, tapi apapun, terima kasih pada coach kami..

-cik/cgu.abg mie-
n
-kak ayu-



gambar!!?? kami giler gambar..hahah..photogenic la dikatakan.. wat malu jep. tapi kami memang muka tak malu!.hahhahhahhaha....
dan diharap bila kami tak ada, akan ada nanti pelapis kami pada masa akan datang....


setelah bertungkus lumus, berjuang demi nak dapatkan kemenangan ,akhirnya...kami dapat nie..hehe..kalah atau menang, itu bukan persoalannya, asalkan kami try to fight, and we got experience..hehe.
alhamdulillah..walaupun tak dapat memegang pemenang keseluruhan, tapi kami bangga..Bila kami bersama, kami akan happy...

 
all our moment together, we will share together.... 
cukuplah setakat ini...adiosss..hehhe...





Monday, April 18, 2011

LafazkanLah..(kekasihku)

just for u ..please listen dis music....hehehe,....
hurmm...please enjoy dis song..ok?


Wednesday, April 13, 2011

i luv u!!!!!!!!!!!!!!!

surat cinta untuk dia.




Make Love Letters at MasterGreetings.com


jaga diri kamu, jaga maruah kamu, jaga budi bahasamu. aq akan menunggumu sehingga sampai jodoh kita suatu hari nanti. aq akan setia disini menanti bakal suamiku. semua yang aku ada sekarang hanya untukmu, akan aku jaga maruahku. dan pada masa ini, harap agar kamu dapat menerima aku seadanya.

Sunday, April 10, 2011

Mudahnya Kita Jatuh Cinta!

altDan terkadang kecintaan memelikkan kita.
Mengapa mudah kita tertaut hati pada seseorang itu?
Hanya pada pandangan pertama.
Dan dulu seorang adikku
selalu mengatakan itu padaku,
Begitu mudahnya aku menyintai seseorang.
Begitu juga dalam jalan dakwah ini.
Kita akan mudah terjatuh cinta.
Banyak kali
Cinta pada mereka yang memberikan kita rasa faham ini.
Dan cinta kepada mereka yang kita berikan rasa faham ini.
Ia adalah tautan hati
Yang sukar dimengertikan.
Perasaan yang sukar
Dinukilkan dengan lukisan kita
Begitulah besarnya erti cinta pada dakwah ini.
Ia menolak kehendak diri untuk memberi sebuah erti
Jauh dirasakan dekat

Jenis Cantik

1
Fitrah manusia menyukai kecantikan dan inginkan kecantikan. Cantik itu adalah anugerah. Namun, percaya atau tidak, cantik itu juga sebenarnya merupakan satu ujian. Tetapi perlu diingat bahawa cantik itu adalah amat subjektif.
Barangkali ada yang memiliki wajah cerah dan licin tetapi tidak nampak seri, barangkali ada pula yang gelap dan biasa sahaja tetapi begitu manis dipandang.
Cahaya iman mungkin?
Berbalik kepada tajuk. Cantik adalah ujian. Mengapa begitu?
Cantik sebagai anugerah
1. Meningkatkan rasa syukur
2. Keyakinan diri tinggi
3. Sedap mata memandang
4. Maintanance rendah (sepatutnya)

Cinta Dunia dan Cinta Akhirat

1
alt
Setiap manusia mempunyai perasaan cinta dan menyintai. Cinta itu juga mempunyai tafsiran yang luas dan berbeza-beza. Rasa cinta dan sayang itu bukanlah hanya terbatas kepada lelaki dan wanita sahaja. Cinta itu sangat universal dan boleh dizahirkan dalam apa jua bentuk dan apa jua keadaan. Rasa cinta itu boleh diterjemahkan kepada rasa cinta terhadap kerjaya atau kerja, harta, ilmu dan sebagainya.
Namun dalam dunia serba moden ini, apabila menyentuh mengenai cinta ia akan ditujukan kepada sama ada cinta antara lelaki dan wanita ataupun cinta manusia kepada kebendaan iaitu harta dan kemewahan. Pemikiran jumud begini boleh menjadikan manusia hamba duit tanpa memikirkan mengenai akhirat.
Namun begitu masih ada yang bijak menguasai dunia dan mengharapkan kebaikan di akhirat. Mereka ini adalah golongan yang beruntung kerana diberikan ni'mat untuk merasai kedua-duanya. Dan seharusnya mereka memperolehi keberkatan ini hanyalah kerana pencarian mereka yang seimbang antara dunia dan akhirat tanpa lalai walaupun dalam seminit.

Tuesday, April 5, 2011

lupe?

aq lupa tentang siapa aq yang sebenar..
aq lupa tentang siapa dia yang sebenar..
aq lupa nak bagi kasih sayang aq pada kedua ibu bapaku,
aq lupa tentang siapa yang melahirkanku..
aq lupa siapa guruku,
aq lupa tentang si Dia yang banyak menemaniku,
aq lupa,
aq lupa segalanya,..

tapi..
aq ingat aq anak siapa..
aq tahu dia banyak berkorban untuk aq.,
aq tahu dia yang melahirkanku,
aq ingat dia yang mengandungkanku 9bulan,
aq ingat tentang telatah dia mengajarku.
aq sentiasa tak lupa untuk menyebut namaNya,
aq ingat.
aq ingat akan siapa diriku..

mak abah...saya sayang kamuu..
nenek..saya sayanggg sangat-sangat kamu, siapalah aq tanpa kamu..
ma...maaf..aq banyak berdosa pada ma..
cikgu..saya lupa nama cikgu, tapi saya tak lupa muka cikgu.hehehe
ya Allah, ampunkan aq, aq sentiasa lalai..
ya Allah, berilah aq kekuatan untuk meneruskan hidupku...

Sunday, April 3, 2011

ragam ku....

Malas,
Liat nak bangun.
ngantuk..
sejuk!!
basah!
pakai.
mengadapnya..
tidur balik!
bising!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...