Wednesday, November 9, 2016

Hello guys!

Assalamualaikum! =)

It's been a long time aku abaikan blog ni. hahahaha! so now pejam celik pejam celik aku dah bekerjaya. Alhamdulillah. kehidupan aku baru bermula. Tapi pencarian aku masih belum berakhir tau. banyak perkara yang nak aku ceritakan kat sini, tapi perasaan malas tu banyak lagi. So, next time maybe aku tulis panjang panjang. So now I just nak say HI WORLD!


Nantikan cerita aku seterusnya. =) bye!

Wednesday, December 17, 2014

coretan seorang teman

aku marah, bersebab. kau tak pernah nak faham. kau kata aku cepat sentap. kau kata aku suka merajuk. ada kau kisah kenapa aku jadi macam tu? kau tak pernah nak ambil tahu. kau pergi pulak cerita kat orang, kau ingat aku tak tahu? hehe.. wahai teman. before you do this, i know it first. itulah diri aku yang sebenar. aku tak kisah kau nak cakap apa, cuma satu je yang nak dalam diri kau, please ikhlas dalam berkawan. jujurlah sejujurnya. nilai seorang kawan amatlah penting.

nasihat aku ,kau main-mainkan. bila susah kau cari aku, kau luah kat aku. tapi bila aku susah. aku menangis sendirian. towel peneman aku. hehe.. terima kasih kawan. pencarian seorang teman aku masih belum berakhir. aku bazirkan masa aku fikir pasal kau. but you never appreciate what i had done to you. aku selalu ada untuk kau, tapikau tak pernah nak perasan semua tuh. selfish maybe. hehe.. coretan seorang kawan. i really meant it. do whatever you want. you never take serious about me. jumpa yang baru, tibggalkan yang lama. mungkin ni lah balasan bagi aku kan, yang selalu je merajuk , sentap. aku tak nak berdendam . aku nampak macam ni, tapi aku tahu. aku boleh tengok siapa jenis kawan aku .

F.R.I.E.N.D

hidup seorang pelajr tidaklah seindah dengan apa yang kita bayangkan. bukan juga semudah yang kita jangkakan. banyak faktor yang tak kita tahu. kawan, rakan, sahabat,teman. semua tu pun penting kalau nak jadi student. bukan senang nak survive sendiri. apa yang aku hadapi,  hidup sendiri memang hardcore. sedih sunyi pilu kecewa. semua ada. semua rasa ada dalam diri. sunyi kan hidup bila tak da kawan yang boleh memahami dan saling mengerti. Hari demi hari aku cuba cari apa yang aku nak, tapi masih tak jumpa. sedar cuma seketika, motif aku belajar, i feel lost sometimes. 

yes! kawan memainkan peranan penting dalam hidup. friend's needed is a friend need. selama aku berkawan, sikit lagi nak jumpa yang benar benar boleh dikatakan kawan, tapi... hampa, makin aku dekat makin mereka menjauh. itukah? memang, sukar nak cari kawan yang sekepala. kawan-kawan diploma aku ramai dah bekerja dan yang sambung belajar kat tempat lain. aku sornag kat sini, utara. ok utara. aku cuba survive sorang , stakat ada kawan bolehla lagi aku berkawan. tapi lama kelamaan kawan aku makin menjauh. datang dikala inginkan sesuatu. mencari tika susah, tapi. bila aku susah, sebaliknya. dulu lain sekarang lain. makin nampak kelainannya. duhai teman, aku dah ragu dah tentang keikhlasanmu. aku ikhlas, tapi mereka tak ikhlas. aib aku, kelemahan aku, aku ragu, betulke kau simpan dan jaga aib aku? aku kompius. bila aku tengok aib orang kau sebarkan. apatah lagi aib aku. canang cerita orang untuk tutup aib sendiri. sebarkan aib orang untuk tutup kesalahan diri sendiri. last last, orang lain jadi mangsa. mana rasa kesian? takda, cuma nak protect diri sendiri. oh kawan. mulianya kamu. hipokrit yang aku nampak.

hey awak, jurang antara kita masih belum musnah eh? when you have everything you can do anything. is taht you. itu yang aku nampak. mungkin ramai yang dalam situasi macam  aku kan. bila kau kata benda betul, kawan kau cakap kau sentap lebih. padahal dia tak tahu dia tak pernah nak jaga hati perasaan kawan tuh. hidup yang tak pernah nak habis dengan masalah kawan. ikut arus kepentingan diri sendiri. . masing masing berkawan untuk kepentingan diri sendiri, mana yang tak berguna, cuba disingkirkan. mana yang lemah, kamu rendahkan. ingat, berkawan biarlah ikhlas, jangan demi kepentingan diri sendiri, kamu tak tahu langit tu tinggi atau rendah. mungkin orang lain tak tahu perngai kamu yang sebenar tapi ingatlah suatu hari nanti kebenaran akan terserlah juga.

Sunday, October 6, 2013

Here i come UiTM Arau

Assalamualaikum. =) lamanya tak 'hupdate' blog ni, dah bersawang dah.  lately, busy ngan sambung study, that's why malas and ada tak sempat nak 'hupdate' blog.  Ya Allah. Ya Tuhanku... Alhamdulillah, dapat juga aku continue my study kat UiTM Arau Perlis ni ha.. Thank pada nenek yang selalu support aku. mama dan abah aku, terima kasih banyak-banyak. InsyaAllah doa orang tuaku sentiasa dihati mengiringi perjalanan hidup aku. dari first sampai sini hinggalah hari ini, tak ada benda yang boleh membuatkan aku tersenyum ikhlas seikhlasnya. Kelegaan sama sekali tak wujud lagi. ok. 

Sambutan 'selamat datang' dari sini yang terlalu 'awesome' meruntuhkan semangat aku, dan yang aku boleh cakap i can't salute 100% to this place. =( .. apa ni? pengurusan macam mana korang buat, menyusahkan tahu tak! dah terang benderang dalam surat tuh tulis 7/9/2013... datang sini cakap sorry, daftar 8/9/13? macam mana tuh? Ya Allah. bad impression from us ok! 

Datang-datang sini pula, terpaksa menetap kat luar, i mean rumah sewa lah. aku ni student 'NR' (Non resident) . So now, aku hidup menumpang orang untuk ke kelas. apa yang terjadi, hanya Tuhan yang tahu. Ya Allah, tabahkanlah hati aku. entah pada siapa aku ingin mengadu, hanya padaMu.. Kan bagus kalau ada transport sendiri. tapi? kemampuan aku tidak seberapa. Alhamdulillah, makan minum masih lagi boleh dijaga. 

Semalam keluar, jalan-jalan teman kawan ke bandar Alor setar kedah. Dengan fulusnya kurang, memang 'umph'! lah.. keluar window shopping jelah mampu.hoho.. sedih kan hidup macam nih. Tapi aku kena sabar dan harus hadapi semua ni dengan tenang. Allah takkan uji hambanya lebih dari kemampuan dirinya sendiri. 

Friday, July 12, 2013

Salam Ramadhan

Alhamdulillah, dah puasa selama tiga hari termasuk dengan hari nih.. =) amin.. Selamat berpuasa kepada warga blogger. 


Di kesempatan ini, saya ingin memohon ampun dan maaf kepada semua yang mengenali diri, kalaulah ada salah silap yang nampak ataupun tidak. =) Moga diberkati olehNYA... dan saya ampunkan segala dosa sahabat-sahabat serta semua. =)

Wednesday, May 15, 2013

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...