Sunday, October 6, 2013

Here i come UiTM Arau

Assalamualaikum. =) lamanya tak 'hupdate' blog ni, dah bersawang dah.  lately, busy ngan sambung study, that's why malas and ada tak sempat nak 'hupdate' blog.  Ya Allah. Ya Tuhanku... Alhamdulillah, dapat juga aku continue my study kat UiTM Arau Perlis ni ha.. Thank pada nenek yang selalu support aku. mama dan abah aku, terima kasih banyak-banyak. InsyaAllah doa orang tuaku sentiasa dihati mengiringi perjalanan hidup aku. dari first sampai sini hinggalah hari ini, tak ada benda yang boleh membuatkan aku tersenyum ikhlas seikhlasnya. Kelegaan sama sekali tak wujud lagi. ok. 

Sambutan 'selamat datang' dari sini yang terlalu 'awesome' meruntuhkan semangat aku, dan yang aku boleh cakap i can't salute 100% to this place. =( .. apa ni? pengurusan macam mana korang buat, menyusahkan tahu tak! dah terang benderang dalam surat tuh tulis 7/9/2013... datang sini cakap sorry, daftar 8/9/13? macam mana tuh? Ya Allah. bad impression from us ok! 

Datang-datang sini pula, terpaksa menetap kat luar, i mean rumah sewa lah. aku ni student 'NR' (Non resident) . So now, aku hidup menumpang orang untuk ke kelas. apa yang terjadi, hanya Tuhan yang tahu. Ya Allah, tabahkanlah hati aku. entah pada siapa aku ingin mengadu, hanya padaMu.. Kan bagus kalau ada transport sendiri. tapi? kemampuan aku tidak seberapa. Alhamdulillah, makan minum masih lagi boleh dijaga. 

Semalam keluar, jalan-jalan teman kawan ke bandar Alor setar kedah. Dengan fulusnya kurang, memang 'umph'! lah.. keluar window shopping jelah mampu.hoho.. sedih kan hidup macam nih. Tapi aku kena sabar dan harus hadapi semua ni dengan tenang. Allah takkan uji hambanya lebih dari kemampuan dirinya sendiri. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...