Sunday, October 6, 2013

Here i come UiTM Arau

Assalamualaikum. =) lamanya tak 'hupdate' blog ni, dah bersawang dah.  lately, busy ngan sambung study, that's why malas and ada tak sempat nak 'hupdate' blog.  Ya Allah. Ya Tuhanku... Alhamdulillah, dapat juga aku continue my study kat UiTM Arau Perlis ni ha.. Thank pada nenek yang selalu support aku. mama dan abah aku, terima kasih banyak-banyak. InsyaAllah doa orang tuaku sentiasa dihati mengiringi perjalanan hidup aku. dari first sampai sini hinggalah hari ini, tak ada benda yang boleh membuatkan aku tersenyum ikhlas seikhlasnya. Kelegaan sama sekali tak wujud lagi. ok. 

Sambutan 'selamat datang' dari sini yang terlalu 'awesome' meruntuhkan semangat aku, dan yang aku boleh cakap i can't salute 100% to this place. =( .. apa ni? pengurusan macam mana korang buat, menyusahkan tahu tak! dah terang benderang dalam surat tuh tulis 7/9/2013... datang sini cakap sorry, daftar 8/9/13? macam mana tuh? Ya Allah. bad impression from us ok! 

Datang-datang sini pula, terpaksa menetap kat luar, i mean rumah sewa lah. aku ni student 'NR' (Non resident) . So now, aku hidup menumpang orang untuk ke kelas. apa yang terjadi, hanya Tuhan yang tahu. Ya Allah, tabahkanlah hati aku. entah pada siapa aku ingin mengadu, hanya padaMu.. Kan bagus kalau ada transport sendiri. tapi? kemampuan aku tidak seberapa. Alhamdulillah, makan minum masih lagi boleh dijaga. 

Semalam keluar, jalan-jalan teman kawan ke bandar Alor setar kedah. Dengan fulusnya kurang, memang 'umph'! lah.. keluar window shopping jelah mampu.hoho.. sedih kan hidup macam nih. Tapi aku kena sabar dan harus hadapi semua ni dengan tenang. Allah takkan uji hambanya lebih dari kemampuan dirinya sendiri. 

Friday, July 12, 2013

Salam Ramadhan

Alhamdulillah, dah puasa selama tiga hari termasuk dengan hari nih.. =) amin.. Selamat berpuasa kepada warga blogger. 


Di kesempatan ini, saya ingin memohon ampun dan maaf kepada semua yang mengenali diri, kalaulah ada salah silap yang nampak ataupun tidak. =) Moga diberkati olehNYA... dan saya ampunkan segala dosa sahabat-sahabat serta semua. =)

Wednesday, May 15, 2013

Saturday, April 20, 2013

coretan untuk awak.

awak, 
hati saya sakit, sebab tu saya buat macam tuh, awak pun suka kan kalau saya buat macam tu ? so, tak ada la orang lain nak perasan kan? hehe..antara kita, cuma kita je yang tahu kan. awak dah tak nak kan, so buat apa lagi awak nak peduli? saya ada hak, awak terasa ke? 


nak tahu tak?
saya lagi sakit hati nak buat macam tu kat awak, tapi saya biarkan je, saya biarkan saya buat macam tu dan sampai sekarang saya ingat..
saya butakan mata, saya pekakkan telinga, saya bisukan mulut.
saya nak je langkah dan terus melangkahkan kaki menuju pada awak, tapi saya tak mampu.
saya nak je lihat dan pandang awak puas-puas, tapi saya ego, saya tak nak awak nampak kelemahan saya.
saya nak tegur awak,  saya saya beratkan mulut, kuncikan mulut untuk berkata-kata. saya nak awak tegur dulu..tapi?? *kecewa*
saya nak awak mulakan dulu segala-galanya, tapi langsung tak ada kan? kalaulah awak mulakan dulu,semuanya akan terjawab, tapi malangnya tidak. awak tetap keras hati. macam mana saya nak tau kalau awak tak bagitahu. macam mana saya tak fikir bukan-bukan kalau awak terus menerus diam. awak buat saya tertanya-tanya, awak tinggalkan saya dengan 1001 pertanyaan.
saya pergi hari tuh sebab saya nak jumpa awak. 

awak masih sayangkan saya?
awak masih cintakan saya?
siapa saya pada awak?

tolong jawab, saya nak tahu?

Monday, April 15, 2013

tibanya Hari kOnvokesyen.




Alhamdulillah.. aq dah konvo.. =) 


angkut kawan2 and firstly jumpe mektok2 nih..hehe.miss u!

mohle dengar raptai, get ready for tomorrow, colourful semua

hehe..tgok kat blakang nuh, fuyoo, beraturrr


lapar sgt, dari pagi raptai n ambik jubah, kul6ptg baru dapat makannnn
 Tanggal 9 April 2013
Hari Konvokesyen ke 34 POLISAS

tiba masanya.. happy konvo semua!
kami yg tak pernah nak lepas dari bergambar!
mohon copy ini gambar untuk tatapan saya yer =)

snap yang mana sempat ye

wahh..ismail amir tuhhh..haha

punyelah susah nak snap ngan jejaka2 kelas ni haaa
puan jamaayah,  mancari masa puan free untu snap picture.. love u!!!
hehe, semua dah beransur pulang, lepak bertiga jap



kenangan yang masih tinggal.. hihi

lots of love for all.. thanks for being my friends.. and masa ni lah maybe last pertolongan dari sahabatmu ini, hehe.. buat yang mana termampu je yer. hehehe.. harap kita semua still contact sampai bila-biila, jangan lupakan daku yer. i miss u all and with lots of love wish u all happy and always success in your life.  hope so, kahwin nanti jangan lah lupa jemput . saya disini sentiasa menanti. 

banyak perkara yang berlaku masa ni, ada yang menggembirakan aq dan ada jugak yang membuatkan aq tak berapa nak happy. well, semua tuh dugaan. hehe.. btw, mana yang kurang harap diampunkan yer, dan mana yang tak terdaya nak dilakukan mohon diampunkan jugak. kita manusia tak pernah nak lari dari kesilapan. 

Hari ni, saya rindu sangat rakan saya, saya rindu sangat orang yang saya sayang tapi apakan daya, saya hanya mampu lemparkan senyuman. 

untuk awak, saya butakan mata, bukan kerana saya pentingkan diri sendiri, tapi kerana satu sebab. mungkin awak pun tahu. =) mohon ampun, saya bukan yang sempurna. 

Friday, February 8, 2013

KE MENANTI SEBUAH JAWAPAN

KE MENANTI SEBUAH JAWAPAN




kuhimpunkan waktu, kuhimpunkan rasa.
kunantikan sebuah jawapan dibibirmu.
tidakkah kau tahu hidup punya waktu, 
andaikau membisu, tentu akhirnya 
perpisahan ini akan tetap terjadi.

andaikau tahu, hatiku sentiasa menanti
sehingga hujung masa berbisik sendiri.
tuluskah cintamu, 
sebuah jawapan ku tunggu dari bibirmu

aku yang telah merasa keliru, 
aku yang merasa tertipu
kamu yang mahu mencintai aku atau dia
haruskah ia menjadi begitu

haruskah kau selalu mengingatkanku
rasa rindu dalam diriku terhadapmu
merangkak di lorong yang tak berteman
sepinya seluruh jiwa, 
terbayangkan seluruh kesunyian

kata hati semakin berputar
mengikut arah rasa dalam diriku
ku setia menanti walau seribu jawapan
kau adalah insan yang bertapak di sini <3 div="">

akanku nanti, sehingga munculnya pelangi itu
wahai teman, izinkan aku bertapak di hatimu
izinkan aku untuk singgah di sana
mengisi kekosongan di hatimu.

^.^

here we go. oh indonesia

hellooww..this time i sampai indonesia.hehe..
here we go, from melaka to riau Indonesia..
 btw, lets check it out..hehe.. lets picture talking.. 


this is Melaka! Bandaraya bersejarah..

tweet tweet.... lets pose first..hehe

checking ticket to riau through feri..haha

all prepared...

ok, kalah aku...dua jejaka shopping.haha

wau! found a pink bicycle..haha

masing2 dah puas shopping kat bandar yang xberapa bandar, tapi..it is fun..ok!
yg ni tengah baru lepas jemput sang guru, kat jeti kot?? hehe

ok.. thats all for this time.. gambar masa balik xbrapa nak ada... hehe.. next time see again indonesia...

Monday, January 14, 2013

gelak dengan post sendiri.

assalamualaikum..  semakin hari, terasa semakin matang. bila baca post yang lepas-lepas, terasa lucu la plak.  terlalu mengikut perasaan la aku ni..hehe.. btw, thanks pada yang dah melukai hati ini dan yang dah menggembirakan hati ini. wauuu...  kita belajar dari kesilapan masa lalu.

"tiada insan suci yang tiada masalampau, dan tiada insan berdosa yang tidak ada masa depan."

gambar sebagai hiasan aje!
aku bahagia! dengan kehidupan sekarang..walaupun di wajah nampak tenang, di hati..... 
rahsia di hati tak siapa tahu


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...