Saturday, September 8, 2012

Apa salahnya cuba sesuatu yang baru


Bila dah selalu berkunjung ke tempat orang rasa, diri ini terasa ingin berdikari. Ingin mengerti akan kehidupan di luar sana, inginkan cabaran. Nak rasa jauh dari semua semak samun di kepala. Aq nak rasa cabaran itu, nak rasa bagaimana hidup berdikari. Usaha sendiri.  Ingin rasa kehidupan sebagai remaja yang pandai berdikari. Ya Allah. Tidak semua manusia dapat hidup tabah dalam keadaan dunia yang sebegini rupa. Dan tak semua manusia dapat bertahan setahan-tahannya dalam pentas dunia ini. Tapi bagi aq, aq nak cuba harunginya walaupun pahit.

Cerita aq sekarang, I had joined a new game. Hihihi.. Tarung derajat.. do you all know that? Ok. Ni game yang macam we combined other self defense and then jadi satu. Tarung derajat, di mana dalam game ni, semua atlet dari taekwando, karate muay thai or silat can join.  I don’t know too much about it. Tapi aq boleh lah belajar and go on with it slowly. Hehe.. tanpa aq perasan, rupa-rupanya I’ve fall in love to this game. Hehe. Makin lama makin rasa ingin mencuba. Apa salahnya aq try, insyaallah.

Pasal this new sport, I cant tell much about it, sebab aq pun tak tahu sangat, even im the first with my other member yang join this in Malaysia. Tapi aq baru je nak maen sport ni, dan baru nak masuk bertanding.

Baru-baru ni kami ada join satu game, game pemilihan yang bertempat di kompleks sukan dan belia kat kuantan Pahang.


Ni antara ahli team tarung derajat Pahang



After game, we got medal. This our team

After game, we enjoy and celebrate
Went to Panching.. mandi manda

Lepas ni, kami akan ke seremban, negeri Sembilan untuk ke pemilihan fasa 2. Hope we will win,. Wish all of us luck yer. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...