Friday, July 20, 2012

wahai cinta

assalamualaikum...

assalamualaikum. wahai cinta saya. ^.^... kamu tetap di hati walau dimana bumi saya pijak.

tengok menu makanan, tapi di fikiran, hanya awak

saya akan setia selagi saya masih bernafas. awak mengajar saya erti setia.  mungkin semuanya da hikmah. insyaallah. berapa banyak pun manusia yang saya kenal, tak kan sesekali saya lupa tentang yang satu. walau berapa ramai kaum adam yang saya kenal, hanya seorang yang mampu berada di setiap doa saya.  walau dimana saya berada, bila saya pandang langit, saya tahu, awak juga pandang langit yang sama... ^.^ keep in touch ye my sayang... 

setiap gambar ada ceritanya


selesai sudah tirai sukma.... tapi aq post lewat..hehe..tak peee laa..  hurm... banyak kan yang kami dapat, banyak juga yang aq dapat sepanjang 10 hari aq berkampung di sana. Hotel Jelai Temerloh, Pahang..


Hotel Jelai Temerloh


berkumpul dengan kawan-kawan memang moment paling best. tambah lagi kawan yang baru kenal sepanjang aq kat sana. ehemmm...! ok. dapat lagi kenalan walaupun tak seberapa, harap akan jumpa lagi di masa akan datang.


sepanjang bertugas

hari hari terakhir 
tugasan sebagai petugas juga memang best, tak la penat sangat tapi janji masyukkk.. hihi..  bestkan bila bersama.


tugas tak dilupak, gambar tetap ada


ermmm... ni masa nak balik. ada yang menitiskan airmata. kesedihan lol.. susah pula nanti nak jumpa


saat nak balik ke kuantan
penutupan pun kami sempat pergi tau..hehehe.. penutupan ni kat stadium Darul Makmur Kuantan Pahang ye..
penutupan sukma
namun setiap pertemuan akan adanya perpisahan. banyak yang kami lalui sebelum dan semasanya. akan aq kenang semuanya menjadi memori indah aq di hati ini wahai kawan. Jumpa lagi di masa akan datang. 

Friday, July 6, 2012

its so hurt here

awak, saya sekarang kat temerloh, now stay at Hotel Jelai.. ^.^, just want to tell you through this..hihi. biarlah even you tak baca pon my entry kan. =). coz i dun know how to tell you through alat2 zaman moden masa kini. saya malas nak cakap sorang-sorang and better saya tulis je dalam ni.

why i am always remember you? still can't forget about you. aiyyooo.. so hurt lol.. but i still have my pateince. =).. opps...! its mean, i dont care too much about my hurt feeling..hihihi.. hey u, sorry, if aq cakap sorang sorang and taip entry yang mengarut yang tak tentu pasal. Ya Allah! i miss him a lot. forgive me., itu dosa aq, merindui insan bukan muhrim aq kan. Astaghfirullahalazimm... but through this, aq can throw all my feeling. not all, some of them.

its so hurt here

Allah tak pernah tinggalkan kita walau sesaat, namun orang yag kita cintai akan tinggalkan kita.......

Wednesday, July 4, 2012

kisah pejabat tanah


Kisah pejabat tanah

Asslamualaikum.. ^.^ cerita ni tak da kaitan dengan yang mana hidup mahupun yang telah tiada..harap maklum ye..hehehe…

Sehari sebelum

Nenek : da lama atok kamu nak pergi uruskan hal tanah dia, pegila pejabat tanah tu ngan dia. Settlekan semua. Senang.. kesiann..

Cucu : urm… nantila nak piker dulu. Tapi boleh jah.

Hari ini

Nenek : bangunnnn! Bangunn!
Terus buka pintu bilik, ternampak dah bangun rupanya, tengah solat. Hehehe

Cucu : tektoktektok
bunyi tekan mesej cakap kat kakak nak pergi hantar dia keje sebab nak guna motornyaaa

aq bersiap sedia nak pergi hanta kakakku kerja, niat di hati nak guna motor, maklumlah, kami orang susah, kenderaan tak da sangat, harapkan nak guna kereta ‘bapak saudara’ urmm.. harammmmm..  tunggula aq beli kereta aq sendiri, satu persatu aku akan ingat semuanya.

Pergi je hantar kakak, aq terus balik ke rumah, nak ambil atok pergi ke pajabat tanah yang di katakannya.

Aq ngan atok
Dalam perjalanan

Jauhnya, atok aq bawak pusing bandar tumpat la kononnya, pusing dan pusing sampailah kami ke destinasi.
Sesampainya kami, atok aq terus turun dari motor. dengan helmetnya yang tak ditanggalkan lagi terus dia  menegur tiga orang pakcik/abang yang tengah buat pondok kecil sebelah pejabat tersebut.

Cucu : eh, mane atok aq nie? (dalam hati)

Atok : watgapo tuh? Comey wakaf demo buat deh. Hahahaha (gaya warga tua gelak)
Sedang menegur 3pakcik/abang di sana

Nak tergelak besar aq, namun kutahankan saja.

Cucu : adesssss! Malunyeeee (kututup muka ngan tangan and pura-pura tak tahu pape) phewww…

Dia kenal ke pegi tegur orang kat situ, macam tak je. Aq Nampak dorang pun terkebil-kebil bila ditegur atok aq.. hahhaha

Cucu : tok kenal ke dorang tuh?

Atok : umph! Sumo orang sini atok kenal blako eh.. hahahah!  (berlagak kenal, padahal langsung tak)

Helmet belom tanggal lagi, aq yang kena tolong bukakkan..hahah.. lawak suasana,


 


Kami terus jalan masuk ke dalam pejabat tersebut.

Pembantu tadbir panggil.

Cucu : saya nak serah geran tanah ni.

PT : ok. Encik ni pemilik tanah ni?

Atok:  ye sayo.

PT : siapa ni? Anak ke?

Atok : eh, tak la, cucu saye ni. ………(diam seketika) eh, ni cucu angkat saya.

Cucu : eh, nape oyap gitu? Cucu la..

Atok : tok takut dia ada nak wat pape jah. Mane la tahu. (da start nak piker bukan-bukan)

Aq gelak sendirian.hahha..ada lagi macam ni ye, tak da apa yang nak ditakutkan dah sekarang.
Setelah selesai. Kami keluar. PT sempat ambil no fon aq kalau ada pape urusan nanti.

Atok aq berjalan dan bilaje sampai tempat parking moto. Secepat mungkin…dia..

Atok : oitt!! (dengan lantangnya) guane terr? Hahahha!

Terkejut aq. Sempat lagi dia g tegur dorang yang tadi. Adessss… peramah betollah atok aq. Kesian, dorang baru je kenal beberapa minit tadi. Hahhaha.. adesss… agak lama dornag berbual. Sampai aq naik malu, maklumlah, tak kenal sangat. Hahaha.. apelaaa atok aq. Tapi aq tahankan je rasa nak gelak besar aq ni kat umah.

Dalam perjalanan balik

Bila aq tengok jalan nak balik, rupa-rupanya, just jalan terus je, tapi sebelum datang kami kena pusing dulu. Aik?!! Rupanya atok aq masa first nak datang dia bawak aq pusing tempat jauh. Adessss…

Tamat. 02 jul 2012


masihkah aq dihatinya lagi??

masihkah aq dihatinya lagi??

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...