Sunday, May 6, 2012

dun make me waiting for the one who run from me

assalamualaikum...this is a love story from a gurl who deserved for it. who always thinking in a positive way and would try for something that she want to.

---
you ask me for my love... hey guy, i'm not ready yet. and i not like you, my love is not for you. but you kept going told me that you really love me, you told everything that i cant tolak you. you luahkan semuanya. (but i dont know whether its true or not). 

dear guy, sincerely i told you that, there's no even a pieces of love that exist in my heart that time. seriously i dont have feeling for you. but u always berusaha, you cakap yang boleh membuatkan hati wanita aq tersentuhh. Ya Allah, did i fell for you?! 
i've said that, dont layan aq macam ni, because i will fall in love with you one day, but u told that 'hey, i'm your friend, just a friend' ok, i accept it. but u kept doing that. hinggakan suatu masa hati aq mula berbunga. tapi u always layan aq, make me 'serabut' please! hati aq mudah jatuh cinta! ouh no..!
one day, when i heard you story (story telling for me.) i beleive that, i must try to love someone that love me whether i dont like him, but i must try. i accept you, and aq yakin aq akan membalasnya. but i dont know, adakah kau jujur dengan semua kata-kata kau tu??? adakah ia hanya satu gurauan dan janji manis kamu?? dan sehinggalah sekarang aq mula berfikir tentang semua tuh. 
before this, aq dah alert kat diri aq, i must not love you so much! because all guy are the same. even you layan aq dingin sekali mana pun, aq tetap terima, sebab sayang tu mengatasi segala-galanya. 
aq percaya 'love someone who loves you first, not u the one' ok..thats why i accept you dear. did you remember before i accept you, i've said that 'ok, i will try to love you, insyaallh..' and now, its really have in my heart.slowly cinta dan sayangitu datang dalam diri aq. sincerely, i love you so much because of Allah, i can accept what the way you are. saya tak perlukan kenangan, or masa silam awak, semua yang awak cakap yang awak are the worst! i dont care about it, cause i know manusia memang tak pernah lari dari kesilapan. 

but know, u make me tertanya-tanya, dalam otak aq penuh 1001 pertanyaan. why dear?? awak dah penat ke layan semua ni? seriously, i tak pernah curang ngan awak. even our relationship baru je,..ur secret adalah satu cabaran untuk saya kenal awk kan? so, slowly i take my responsibility to spy it.  
adakah awak dah penat?? jangan tinggalkan saya dengan seribu petanyaan.....jangan seksa saya macam yang lain seksa hati saya. i dont deserve for that. saya tak minta lebih.

Saturday, May 5, 2012

saya ada awak

kalau saya leh pimpin awak, dah lama saya pimpin tapi, saya tak leh sentuh awak lagi
kalau saya leh peluk awak, dah lama saya peluk tapi awak bukan sah untuk saya lagi
saya hanya mampu melihat awak dengan dua pasang mata saya. 
tolong awak, dengan dua tangan saya, 
saya tak selalu ada disamping awak, tapi ingatlah dihati saya sentiasa ada awak.
saya tak selalu tanya setiap saat awak dimana, tapi saya selalu doakan awak ditempat yang baik-baik
saya tak selalu cakap sayang, sebab saya taknak awak bosan. tapi saya selalu harapkan dari awak, sebab saya tak pernah bosan.

keluarga saya yang pertama, kawan saya yang kedua dan awak yang ketiga. i hope you will be the last one for me, sorry coz u are not the 1st. but for me u are the last. please dont leave me. saya terima awak seadanya.


everytime i miss you, when i miss my parents, surely i will miss u toO. keep on going with your work. how hardworking you with your work, i dont want to disturb, kejarlah selagi awak mampu. but one yang saya pinta, ingat saya sentiasa ada disamping awk kerana Allah utuskan saya untuk menyayangi awak seadanya.

dalam kenangan terpahat dijiwa

tak semua yang kite jangkakan akan berlaku dengan baik, dan tak semua yang baik akan baik-baik sahaja. hanya Tuhan yang tahu. setiap apa yang kita lakukan pasti ada balasannya, tapi bukan kita yang tentukan, hanya Tuhan yang tahu. setiap pertemuan pasti akan adanya perpisahan. saatnya dah tiba and slowly passing. Ya Allah, kuatkan semangat aq. aq rindukan saat pertama kali berada disini, jiwa semua bersih dari hasad dengki dan suka duka dikongsi bersama. tapi malangnya bagi aq berakhir tak seperti yang dijangkakan. sayangnya, ungkapan maaf mungkin tak dihargai dan mungkin tidak dapat seseorang menilainya dengan baik. saat perpisahan berlaku, kenangan yang dicipta mula dikenang. suka duka kita kongsi bersama sepanjang tempoh bersama. alangkah bahagianya. 

tapi dalam masa yang sama, sedar atau tak sedar, apa yang kita tak jangka berlaku, berlaku juga. maklumlah semua orang tak sempurna. sayang seribu kali sayang. aq bukan kawan yang mampu memberikan segala-galanya tapi aq hanya mampu memberikan apa yang termampu sahaja. aq cuba buat korag happy dan cuba satukan hati korang sedar hidup bersahabat amat menggembirakan. and we will know how the true friendship is. 

lawatan dut jan

malam pra graduasi

jamuan 14/15.4 balok
everything that i did dan aq laksanakan semua untuk korang and sebagai tanggungjawab yang diberikan pada aq. harap dihargai. aq sayang semua kawan-kawan aq. semua yang kita harungi bersama takkan aq lupa untuk selama-lamanya. terima kasih kawan kerana sudi jadi teman suka duka gelak tawa bersama.sahabat-sahabatku, did u all know that i miss you all so much? hehehehe.. kenangan kita semua akan aq simpan dekat dalam hati.. ingatlah semua antara kita walau dimana korang berada. sekali kita bersahabat, selama-lamanya korang akan jadi sahabat aq.. 

Wednesday, May 2, 2012

alhamdulillah..da selesai

alhmdulillah..semua dah selesai..debaran untuk result la pulak, tawakal dan reda dengan segala usaha yang telah dikeluarkan.....doakan semuanya baik-baik sahaja... insyaallah..amiin.. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...