Saturday, February 18, 2012

please, tengoklah diri sendiri dulu


hey, setiap wanita inginkan yang terbaik untuk diri masing-masing, tapi bukan wanita je kan, semua la, sama je.. keinginan setiap manusia berbeza dari segi yang bermacam segi..(hehe, tak pandai nak wat ayat), tapi percayalah, Tuhan maha Adil dan saksama, Dia dah tentukan apa yang tertulis, so, terimala seadanya. bagi aq, aq tak mencari yang sempurna dan bukan juga terlalu memilih. tapi aq inginkan seseorang yang dapat menyempurnakan hidup aq, dan memilih yang mana dapat pilih aq seadanya aq untuk dia tak lebih daripada kasih sayangnya terhadap Tuhan yang Maha Esa.


mencari seorang teman or a guy yang :

1. never "touch" a gurl that he love
2. tak pernah nak marah pada wanita sesuka hati
3. tak pernah menyakiti hati wanita yang dia sayang
4. selalu mengingatkannya tentang akhirat
5. selalu menasihati wanita untk menutup aurat
6. tidak melihat aurat wanitanya
7. sentiasa ada ketika susah dan senang
8. selalu menerima kekurangan masing-masing
9. taat kepada kedua ibubapa
10. menegur kesilapan, bukan memarahi setiap kesilapan yang dilakukan.
11. yang boleh menjadi imam pada setiap solatnya
12. saling membantu

sometimes, apa yang diharapkan tak mungkin semua yang kita dapat , tapi bersyukurlah atas apa yang ada.

hey all, sakit mata aq tengok manusia zaman sekarang, mungkin aq taklah sebaik mereka yanga da, tapi mata aq sakit tengok korang semua bebas sangat..! kadang-kadang korang tak habis-habis nak nasihatkan aq or tegur aq bila aq "ter" buat or secara tak sengaja, tapi korang, secara sengaja buat, korang tak sedar kan..hurm..please, before korang tegur aq, tengokla diri korang dulu.. jagalah kelakuan korang dulu sebelum korang jaga kelakuan aq.. tegurla diri korang sendiri sebelum tegur aq.. jagalah awek/balak korang sebelum korang nak tegur aq dengan kawan-kawan laki/perempuan aq..huh! jagalah aurat awek/isteri korang sebelum korang tegur aurat aq....please...! 

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...