Wednesday, February 8, 2012

jogging

hai, assalamualaikum..
topik malam ni pasal ::

kenapa pompuan suka bergosip eh? hurmmm....aq? suka or tak? ohh... kalau selalu sangat bergosip bosan la, rimas tau! tau tak rimas! so, better u all hindarkan dari bergosip..tak baik untuk kesihatan.


jogging? kenapa la ada juga segelintir manusia yang banyak je bagi alasan tak nak jog..kenapa? bukan ke itu 'molek' untuk kesihatan? it is not only give you a healthy body but also can open your mind..urm, i mean kornag punya minda lar, terbukak sikit daripada terperuk je kat umah even kat hostel pun.huh!  but not me, jogging dah jadi rutin harian aq, hehe..
bagi aq la, jogging leh buat aq :

google punye image
1. badan aq sihat la sikit
2. stamina aq akan stay je macam mana yang aq nak, but at the same time leh tingkatkan stamina aq
3. boleh gak aq hirup udara segar kat luar sana.
4. hurmm, jogging kat Taman Bandar jela dulu wat masa ni.
5. hindarkan diri dari tido siang hari! tido waktu petang leh wat aq jadi tak normal seketika especially when i woke up..hik3
6. leh lepas tension, stress yang jadi beban dalam pala otak aq..erghh!!
7. tadi huru hara otak aq lam kelas, leh la relax my mind... ( aq siyes dorang main-main, aq main-main dorang suh aq siyes..errrr, migrain2!!)

oppss! story kat Taman Bandar td..hehe...
aq jogging, ok 1st round, sampai je tempat asal, aq jalan jap depan pakcik yang tak berapa tua tuh, dia tengok jer... pastu aq jog lagi, teruskan jog (tak jalan da) 2nd round, sampai pula depan pakcik tuh, aq jalan.. ada ke patut dia cakap "jalan je dari tadi, bila masa jog" huhu!
dalam hati aq "pakcik tengok ker sayer jog da 2nd round da, depan pakcik jer  saya jalan sebab penat tak brenti tadi..aiyya, pakcik duduk je dari tadi, bila masa jog!" sabar jela, nasib baik pakcik kan.....

**eh..macam mana nak hilangkan batuk ye? dah masuk 2 minggu lebih da...tak sampai hati nak bagi nenek aq risau call tanya aq sihat or tak..hurmmm

1 comment:

  1. wawa .. nul just menjadi some1 yg concern about u .. ikhlas keyh ! hehe ..

    let me give u some advice dear ! batuk tu ade kahak tak ? atau just mcm tersedak jep ? lau ade kahak n ianya berlarutan baik pergi jmpe dr. dear ! sebab aritu nul kena batuk cam wa la .. nearly 3weeks da asek batuk je..1day batuk nul ade darah .. mula2 sikit lama2 jd pedih tekak .. bukan nak takut takut kan wa .. tapi dr. mrh sbb ta amek rawatan susulan secepat mgkin.. doktor syak tibi taw ! siap cek darah , tekanan jntung , cek kahak 3hari , cek air kncg .. urmm .. alhamdulillah .. lepas dpt ubat makin pulih..lau tak kene duk wad .. huhu .. tapi still kene wt rawatan susulan lepas beberapa minggu utk dr. taw jgkitan tu merebak ke tak .. urmm .. kdg2 cm nul ni kurang antibiotik .. senang kena serangan selesema .. aritu penah syaki dengki .. huhu ..

    so wawa .. jumpe la doktor ye .. nul takut wa lambat pulih je nnt lg akn merisaukan byk pihak ..

    dgr nasihat doktor lagi puas hati .. sbb kita ni aktif mmg baik utk kesihatan .. selalu nye jrg la dijangkiti penyakit .. tp yela .. sumenye kehendak Allah ..

    dear , i prays for u .. hope u will be fine .. take care keyh .. :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...