Monday, February 27, 2012

a pervert

""everyday you closed to me..
everytime you want to know what im doing,
everytime you concern about me..
everyday im waiting for your question,
everyday i want you to miss me..
everyday im always concern about you without your permission...
but one day, u said that u like me...
yeah, before this you like..
same with me toO,
but i didnt said that, i dont want you to know,.
Oh My God,
everytime i denied, i dont want to be with you!
but, why
im really miss you but you cut it first before me..=)
im so happy..
for the first time im so happy when you said that you like me...
really?! this is not a dream!

times gone day by day.... u also gone in your own. u walked away from me..what had i done? i cant chased you dear..... but im still waiting, if there's hope that u will come to me..  dissapointed! i cant trace you, u were far apart.. did you still like me?"


that is how a guy look like, he cames and goes whatever he likes...haha.. dont be a fool girl! 

Saturday, February 18, 2012

please, tengoklah diri sendiri dulu


hey, setiap wanita inginkan yang terbaik untuk diri masing-masing, tapi bukan wanita je kan, semua la, sama je.. keinginan setiap manusia berbeza dari segi yang bermacam segi..(hehe, tak pandai nak wat ayat), tapi percayalah, Tuhan maha Adil dan saksama, Dia dah tentukan apa yang tertulis, so, terimala seadanya. bagi aq, aq tak mencari yang sempurna dan bukan juga terlalu memilih. tapi aq inginkan seseorang yang dapat menyempurnakan hidup aq, dan memilih yang mana dapat pilih aq seadanya aq untuk dia tak lebih daripada kasih sayangnya terhadap Tuhan yang Maha Esa.


mencari seorang teman or a guy yang :

1. never "touch" a gurl that he love
2. tak pernah nak marah pada wanita sesuka hati
3. tak pernah menyakiti hati wanita yang dia sayang
4. selalu mengingatkannya tentang akhirat
5. selalu menasihati wanita untk menutup aurat
6. tidak melihat aurat wanitanya
7. sentiasa ada ketika susah dan senang
8. selalu menerima kekurangan masing-masing
9. taat kepada kedua ibubapa
10. menegur kesilapan, bukan memarahi setiap kesilapan yang dilakukan.
11. yang boleh menjadi imam pada setiap solatnya
12. saling membantu

sometimes, apa yang diharapkan tak mungkin semua yang kita dapat , tapi bersyukurlah atas apa yang ada.

hey all, sakit mata aq tengok manusia zaman sekarang, mungkin aq taklah sebaik mereka yanga da, tapi mata aq sakit tengok korang semua bebas sangat..! kadang-kadang korang tak habis-habis nak nasihatkan aq or tegur aq bila aq "ter" buat or secara tak sengaja, tapi korang, secara sengaja buat, korang tak sedar kan..hurm..please, before korang tegur aq, tengokla diri korang dulu.. jagalah kelakuan korang dulu sebelum korang jaga kelakuan aq.. tegurla diri korang sendiri sebelum tegur aq.. jagalah awek/balak korang sebelum korang nak tegur aq dengan kawan-kawan laki/perempuan aq..huh! jagalah aurat awek/isteri korang sebelum korang tegur aurat aq....please...! 

pesan nenek



aq memang degil, tak dinafikan sejak kecil lagi aq macam ni, apa aq nak, aq mesti dapatkan, (yang mana mampu la)... tapi dalam diam, aq juga manja, manja ngan nenek aq, diala insan yang dapat aq curahkan segala kasih dan sayang aq, selain mama dan abah aq.. sejak kecil dari umur 2tahun aq menetap dengan nenek aq, dah memang aq nakal.. sebab tu sampai sekarang nenek tak pernah nak halang apa yang aq nak wat. hehe..thx nek! sampaikan nek aq risau, "apala cucu aq wat yer bila ada jauh ngan aq" mesti macam ni dalam kepala otak dia.. dahla aq ni degil, dia suruh jangan pegi, aq pegi jugak..

"sorry nek, orang memang macam ni,tak remaja kalau tak wat macam remaja.."
hehe... sampaikan dia risau juga, dengan siapa aq keluar, dengan siapa aq berhubung,,. nek selalu pesan

"hati-hati dengan lelaki, diorang banyak muslihat"

nek selalu pergi kenduri kahwin, mudanya pengantin tuh, kahwin baru sehari, tapi dah ada isi 4bulan.. wauu! advance tuh! haha....

nenek pesan lagi "jangan jadi macam tu, malu keluarga, nek lagi malu" aq jawab "
ok nek, jangan risau, org tau apa orang wat, nek kan nenek orang.

nenek tengok tv, dia tengok cite pasal laki and pompuan keluar, pastu wat benda tak senonoh, kena tangkap basah..
nenek pesan lagi
"hati-hati, jangan keluar dengan orang tak kenal sangat, air yang diorang bagi, jangan nak senang-senang minum, mane tahu ada ubat dalam tuh" aq berfikir sejenak, ok nek..

orang sekeliling aq dah ramai kahwin, muda-muda da kahwin
nenek pesan lagi
"jangan jadi macam tu, jaga maruah diri, jangan percayakan sangat lelaki"
ok nek, jangan risau..

aq ceritakan kisah aq di negeri orang, nampak muka nek dah risau, tapi aq yakinkan dia, jangan risau, orang ada nenek, setiap benda orang wat, orang ada nenek....hehe..kadang-kadang bosan juga banyak kali pesan kat aq, tapi bila fikir balik, ok jugak..sebab nenek tak nak aq lalai nanti..hehe...

jangan risau nek, insyaallh, orang ada nek, orang yang paling org sayang dalam dunia ni, sorry kalau ada seketika dulu orang pernah lalai, sorry, orang dah banyak buat dosa tanpa nek sedar..umm... tapi sekarang, walaupun orang degil, orang tau nak jaga diri, jaga apa yang nenek dah amanahkan.. 

Sunday, February 12, 2012

smile

..........................................................




senyumlah, walau diri anda disakiti, percayalah setiap senyuman amat bermakna dalam hidup kita,nescaya setiap luka akan sembuh, walaupun sedikit. wahai hati, jangan dikau meratap sendirian saat dirimu ditinggalkan, percayalah, setiap perkara ada hikmatnya.
dan wahai wanita, jika dia bukan ditakdirkan untukmu, relakanlah dia pergi walaupun dengan hati yang berat, namun percayalah, suatu hari nanti akan ada yang setia menantimu.
sabarlah duhai hati, ruang yang kosong nanti akan diisi juga dengan orang yang benar-benar memerlukanmu.

Saturday, February 11, 2012

wedding ceremony


cantik kan pelamin ni? tapi bagi aq lagi cantik kalau wane ungu..hehe.. member aq tanya .
"wa, ko tak rasa nak kawen ke tengok pelamin and this wedding ceremony?" 
aq pon jawabla, 'entahlaa, aq tak rasa papepon, aq tau nak bunga jer, that fresh flower,"


bunga ni, heishh, hajat aq tak kesampaian nak rompak..hohoo.. aq tak suka bunga lain, kekwa ni pon dah memadai, coz i like fresh flowers, fresh..fresh!
 banyak kali aq duk tenung-tenung jer bunga ni. hurmm...


rajin yer flower girls ni, haahhaha! bagusss, wat keje dengan bagus, maklumlaaa, tolong PA..


ni pun, rajinnye laaa basuh pinggan kat belakang, patot pon tak nampak batang idung kat depan, rupa-rupanya ada kat belakang..hhehe.  so, thats why i kept searching you all... sebab aq pantang dapat pegang DSLR..hehe... 


lobster..lobster...tak mampu aq nak try..haha..ni makanan pengantin punya..makanlaaa korang, nanti aq kahwin aq nak makan jugak, tunggula aq kahwin nanti!! huh..

*p/s : lom complete lagi laa..idea tersekat, malasssss3...ngantokk.. 

Wednesday, February 8, 2012

jogging

hai, assalamualaikum..
topik malam ni pasal ::

kenapa pompuan suka bergosip eh? hurmmm....aq? suka or tak? ohh... kalau selalu sangat bergosip bosan la, rimas tau! tau tak rimas! so, better u all hindarkan dari bergosip..tak baik untuk kesihatan.


jogging? kenapa la ada juga segelintir manusia yang banyak je bagi alasan tak nak jog..kenapa? bukan ke itu 'molek' untuk kesihatan? it is not only give you a healthy body but also can open your mind..urm, i mean kornag punya minda lar, terbukak sikit daripada terperuk je kat umah even kat hostel pun.huh!  but not me, jogging dah jadi rutin harian aq, hehe..
bagi aq la, jogging leh buat aq :

google punye image
1. badan aq sihat la sikit
2. stamina aq akan stay je macam mana yang aq nak, but at the same time leh tingkatkan stamina aq
3. boleh gak aq hirup udara segar kat luar sana.
4. hurmm, jogging kat Taman Bandar jela dulu wat masa ni.
5. hindarkan diri dari tido siang hari! tido waktu petang leh wat aq jadi tak normal seketika especially when i woke up..hik3
6. leh lepas tension, stress yang jadi beban dalam pala otak aq..erghh!!
7. tadi huru hara otak aq lam kelas, leh la relax my mind... ( aq siyes dorang main-main, aq main-main dorang suh aq siyes..errrr, migrain2!!)

oppss! story kat Taman Bandar td..hehe...
aq jogging, ok 1st round, sampai je tempat asal, aq jalan jap depan pakcik yang tak berapa tua tuh, dia tengok jer... pastu aq jog lagi, teruskan jog (tak jalan da) 2nd round, sampai pula depan pakcik tuh, aq jalan.. ada ke patut dia cakap "jalan je dari tadi, bila masa jog" huhu!
dalam hati aq "pakcik tengok ker sayer jog da 2nd round da, depan pakcik jer  saya jalan sebab penat tak brenti tadi..aiyya, pakcik duduk je dari tadi, bila masa jog!" sabar jela, nasib baik pakcik kan.....

**eh..macam mana nak hilangkan batuk ye? dah masuk 2 minggu lebih da...tak sampai hati nak bagi nenek aq risau call tanya aq sihat or tak..hurmmm

Tuesday, February 7, 2012

terima kasih yer buat aq gabra! haha

assalamualaikum

pengalaman baru, maybe ini membuatkan aq lebih berhati-hati..hehe..memang unbelievable. hohoo...

smalam aq nak gi lepak kat Teluk Cempedak, ok..set time lam kul10 mlm gerak ke sana, only me an Winny..=)

on the way tak da apa-apa yang terjadi, tapi bila sampai sane, tengah cari tempat parking..alamak! uncleramai doe (polis!!) tengah saman orang kot, nampak macam dorang tulis ape entah..haha! aq dengan muka confidentnya pergi la parking tempat parking moto tuh, ada uncle lebe kurang 8meter dari kiteorang..

dalam hati
aq : ok, aq ada lesen, sume ada, watpe nak gelabah kalau dia datang interbiu aq, relak beb..! haha..

dengan slumbenya aq parking moto tuh, hah! ada P ke tak? aigoo.. cepat-cepat aq turun, dan tengok P kat depan tak da..alamak! hati aq dah berdebar kencang ni ha, kena la kali ni

dalam otak aq
saman paling banyak 200, lesen kena gantung..hoho!! makkkk!!! duit lam bank cukup2 ah nk bayar saman nanti..hurmmm mati aq..
ok, uncle tak datang sini, jom cepat-cepat blah..

aq :jom, kita blah sebelum uncle tuh datang intebiu kite..huhu
winny : jom3

serta merta kiteorang blah, helmet pon tak tinggal kt moto..haha!
alamak, macam mana la nak balik..uncle ada, sudah la, tak tahu nak wat apa, tak tahu nak minta tolong ngan sapa..tapi....................................................................................................................................................
sepanjang kiteorang lepak, macam-macam kiteorang buat, hahaha.maklumla nak tunggu uncle tu balik, member cakap dekat ngan kul3/ 4 pagi baru dorang blah..hurmm!

alhamdulillah, kul 1 lebih kiteorang balik..thx! roblock tetap ada kt simpang nak masuk TC..hurmm... ok, slamat pulang,,time kasih la atas sape yang ambil berat tuh ye..i appreciate wat u all did to us..thx! but, let it be our secret...to all my readers and my hero..hhehehhe...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...