Monday, December 19, 2011

PERASAAN ITU HADIR DALAM DIRI AQ.




Aq pernah tersenyum sorang-sorang

-bila ko kata ko rindu aq

-bila aq kenakan ko, I mean aq sakat ko

-bila ko panggil aq ‘syg’



-bila tetiba ko tulis ‘bb’ lam msj tuh
(pernah aq Tanya apa maksud tuh? Ko buat tak tahu, ko cakap
‘entah, agak-aagak ko?’ ‘aq saja nak bermanja-manja dengan ko la’)

-tengok duit raya yang ko bagi kat aq lepas raya
-bila dapat kek secret recipe dari ko time birthday aq.
(teruk aq dikenakan member-member aq kat bilik and kami makan ramai-ramai kek tuh. Hehe) ko tahu betapa gembiranya aq time tuh.. aq hargai sangat-sangat apa yang ko bagi

-masa ko kata ko sebenarnya ko suka aku. Oo, ko baru nak mengaku ye.

 Aq gelabah, berdebar-debar

-          Masa kita jumpa kat tepi pintu pagar aq nak bagi kuih ray dank o pula bagi duit raya kat aq.



-          1st time aq berdebar macam nak pecah jantung, ko mesej aq cakap nak jumpa aq sekarang juga.
Masa ni aq tak sangka pun ko nak jumpa aq, patutla ko suruh aq solat dan mandi terus dan lepas tu mesej ko. Rupanya ko nak jumpa aq, cepat-cepat aq tukar baju tidur yang aq pakai tu. Patutla suruh aq pakai lawa-lawa dan wangi-wangi. Ko tahu berdebar gila masa aq berjalan menuju pintu pagar nak jumpa ko. Jumpa je ko ko tahu tak jantung aq macam nak pecah. Ko bagi aq kek. Ooo, rupa-rupanya nak bagi kek je ek. Aq cover suara aq yang bercakap macam terketar-ketar sebab terlalu berdebar. Sorry kalau ada mengarut dan cakap macam tak tahu apa yang aq tengah cakap, sebab aq tengah berdebar tak tahu kenapa. Padahal macam la tak biasa jumpa ko kan.



-          Jumpa ko masa nak ambik laptop yang ko pinjam dari aq. Masa tu ko nak pulangkan kat aq semula.
-          Ko tahu tak aq setiasa berpeluh masa nak jumpa ko. Peluh berdebar.!

Aq kecewa







-          Bila aq Tanya ko rindu aq or tak, u said no. ‘takpon’
-          Bila aq Tanya ko selalu kata tak tahu ‘entah’
-          Dan ko selalu tukar topic bila aq Tanya something yang aq nak pastikan.
-          Ko dah jarang contact aq.
-          Aq kata aq suka ko dank o buat macam endah tak endah.
-          Aq Tanya ‘kenapa lama tak mesej aq?’ ko jawab “aq nak rilex la”
(dalam hati aq berkata yang logic ke alas an ko bg kat aq?? Nak rilex? Selalunya tak macam ni. Ko dah ada orang lain yang ko suka? Oo..mungkin ko dah berubah hati kan..hurmm..macam-macam bermain di fikiran aq.)


Ya Allah ya Tuhanku. Aq bersyukur kerana Engkau kurniakan perasaan ini pada aq. Aq terima seadanya. Ampunkan aq YA ALLAH. Aq benci aq telah merinduinya. Aq benci aq telah jatuh sayang padanya. Aq benci kerana aq telah jatuh cinta padanya.. Ya ALLAH ya Tuhanku, jika ini yang telah ditakdirkan untukku, bukakanlah pintu hatiku untuk menerinya dengan reda dan ikhlas.  Merasa kecewa dan dikecewakan itu juga ujian dariMu ya Allah. Merasa dicintai dan mencintai itu lumrah yang perlu aq terima. Merasa disakiti, terluka dan dilukai, itu ketentuan dan adab dalam menjalani kehidupan. 






*lalalalalala......

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...