Saturday, December 3, 2011

mood : im working..part time job

assalamualaikum....

wauu...macam tak percaya aq kerja part time..haha! idiot..!! dah lebih kurang 8 hari aq keje..pejam celik dah nak habis da part time aq ni ha..macam-macam orang yang aq jumpe sepanjang tempoh pekerjaan aq..tak dinafikan bekerja itu satu ibadah,.yessss, right!! aq masuk kerja pun tanpa dirancang awal-awal. rezeki aq dapat kerja..ok la kan. thank to my friends yang invite aq suh kerja..haha! dapat gak la cari rezeki halal kan. aq manfaatkan cuti aq ngan kerja. ok la tu.. agak busy sekarang sebab tak dapat nak fokuskan pada dunia sibber, nak wat macam mana kan, malas nak mengadap laptop lama-lama. penat!! balik je keje ase da terbayang-bayang selimut bantak and so on..haha...

masa kerja, duit tak da broo! betapa sedihnya hidup ni kan kalau tak da duit, tambahan pula bila di tempat orang, macam-macam perasaan ada. nak nangis macam dah tak berdaya. so walau macam mana pun aq kena juga kuatkan semangat untuk teruskan kehidupan aq ni. aq tahu orang lain lagi susah dari aq. banyak lagi kat luar sana, so. aq letakkan diri aq kat atas lagi, antara orang-orang yang sederhana hidupnya. inilah dinamakan dugaan dan ujian dariNYA yang Maha Esa.. 

kerja-kerja jugak, masa nak beribadat pun kena jaga juga kan. penat! letih! lenguh kaki! macam-macam ah perkara, sampaikan nak diceritakan panjang-panjang pun malas asanya.. apa la nak jadi...oopss!! aq kerja just 10 hari untuk warehouse sale je..PARKSON wat sale untuk habiskan stok je kot..haha..barang murah-murah. aq just mampu tengok je orang shopping, nak beli pun tak da fulus beb...so. tahan diri je nak shopping semua tu.tak apa la kan, tak ada rezeki lagi wat masa ni.haha... 

teringin juga, tapi macam tu laa..hmmm.....ragam macam-macam orang, customer yang tak berapa nak betul pun ramai..eee!! meluat aq! tapi kena la layan gak.."customer is always right!" right la sangat, bagi aq customer sume mengada!! eee...!! tapi sabar jela, kita as a promoter sentiasa diperhatikan..hehe..so, pandai-pandaila nak hidupp..hik3...

umm..kalu diikutkan hati panjang lebar lagi nak cerita..tapi setakat ni jela dulu, ada masa jumpa lagi yer my blog..!! huhu,...da ngantok sangat da..penat..sok keje!! huhu...assalamualaikum..adiosss...

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...