Saturday, December 31, 2011

31 disember 2011

alhamdulillah...hehhe..aq sampai jerantut..ok..thx to all my frens yang bawak aq pergi jalan-jalan.. best sayanggg!!! aq dibawa pusung-pusing bandar jerantot...kenal-kenal area sini,haha.. and most of all yang apling best kiteorang habiskan ujung tahun, i mean 31 disember 2011 pergi kuala Gandah and also Deerland...waaahh..dapt ku kenal gajah and also rusan and so on la... dnak menjelangnya tahun 2011 beberapa minit je lagi, so aq ambil kesempatan nak update la kan, last day ni..hohoo...tahun baru akan ku mulakan azam dan niat baru..insyaAllah....aq akan jadi lebih kuat!! try hard to be a good girl...thats all, nanti aq upload gambarnya kemudian...ok...babai!

Thursday, December 29, 2011

adakah ia berulang lagi?

..................

peristiwa lama mungkin kembali lagi...habis madu sepah dibuang...begitulah pepatah aq yang tak seberapa.. orang lelaki pandai sangat bermain dengan kata-kata, and lastly girl juga yang menderita. kesian... sudahkan dia berputus asa? ataupun faktor masa dan jarak diambil kira? wauu..awesome...bijaknya mereka mempermainkan kaum hawa. kalau tak suka tak apa, tapi janganlah nak buat someone tu tertanya-tanya 'masihkah ada ruang untuknya didalam hati kaum adam itu?' memang tak salah kaum hawa yang mulakan dulu, tapi bagaimana pula jika kaum adam tidak mengendahkannya dan selalu mengelak jika diajak berbincang? ...hahaha...

macam-macam masalah yang timbul berkenaan soal cinta cintan manusia zaman sekarang. dengan aq sendiri terjebak sama.. 

dia mampu bertahan sokonglah dia untuk lupakan kaum adam yang tidak pasti betul-betul akan perasaannya.. 

*Ya Allah, jika benar dia ditakdirkan untukku, dekatkanlah dia denganku, titipkanlah rasa sayang antara kami dijalanmu. dan jika dia bukan untukku, jauhkanlah hatinya dari hatiku,..*

spa oh spa..

olla..assalamualaikum...

ni geng kiteorang yg pegi kursus..
tanggal 24 n 25 dis spa menjadi tempat persinggahan kiteorang..hehehe..ehem! ok.. dapat belajar massage and also facial treatment. all of them were free of charge..=)..awesome... even tak tahu pape, tapi alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar..dua hari kami berkursus, dapat juga massage badan ni dan wat facial treatment free kan...hehee...  

tgah wat ni..


ini alat kuarkan stim..hehe..nk pnaskan muka



*p/s : best kan kalo dapat pegi tiap-tiap hari..tambahan pula kalo free..thx to all warga "rilex spa".


Wednesday, December 28, 2011

cinta cinta di hati berkekalan



Kadangkala perkara tercantik dan terbaik di dunia tidak boleh dilihat dipegang Namun begitu… ia boleh dirasai dalam hati.”


Cinta sejati tidak bertambah kerana kebaikan dan tidak berkurang kerana kekurangan…..




*p/s : cintialah seseorang seadanya dia, sebagaimana dia di mata kita... cintailah seseorang yang mencintai kamu seadanya.. ia akan jadi sempurna jika adanya kamu untuk menyempurnakan hidupnya...hehe



Friday, December 23, 2011

be brave...!


If you love someone, be brave enough to tell them.



Otherwise, be brave enough to watch them loved 


by someone else !!




*p/s : how to be brave dear? huhu......



Monday, December 19, 2011

PERASAAN ITU HADIR DALAM DIRI AQ.




Aq pernah tersenyum sorang-sorang

-bila ko kata ko rindu aq

-bila aq kenakan ko, I mean aq sakat ko

-bila ko panggil aq ‘syg’



-bila tetiba ko tulis ‘bb’ lam msj tuh
(pernah aq Tanya apa maksud tuh? Ko buat tak tahu, ko cakap
‘entah, agak-aagak ko?’ ‘aq saja nak bermanja-manja dengan ko la’)

-tengok duit raya yang ko bagi kat aq lepas raya
-bila dapat kek secret recipe dari ko time birthday aq.
(teruk aq dikenakan member-member aq kat bilik and kami makan ramai-ramai kek tuh. Hehe) ko tahu betapa gembiranya aq time tuh.. aq hargai sangat-sangat apa yang ko bagi

-masa ko kata ko sebenarnya ko suka aku. Oo, ko baru nak mengaku ye.

 Aq gelabah, berdebar-debar

-          Masa kita jumpa kat tepi pintu pagar aq nak bagi kuih ray dank o pula bagi duit raya kat aq.



-          1st time aq berdebar macam nak pecah jantung, ko mesej aq cakap nak jumpa aq sekarang juga.
Masa ni aq tak sangka pun ko nak jumpa aq, patutla ko suruh aq solat dan mandi terus dan lepas tu mesej ko. Rupanya ko nak jumpa aq, cepat-cepat aq tukar baju tidur yang aq pakai tu. Patutla suruh aq pakai lawa-lawa dan wangi-wangi. Ko tahu berdebar gila masa aq berjalan menuju pintu pagar nak jumpa ko. Jumpa je ko ko tahu tak jantung aq macam nak pecah. Ko bagi aq kek. Ooo, rupa-rupanya nak bagi kek je ek. Aq cover suara aq yang bercakap macam terketar-ketar sebab terlalu berdebar. Sorry kalau ada mengarut dan cakap macam tak tahu apa yang aq tengah cakap, sebab aq tengah berdebar tak tahu kenapa. Padahal macam la tak biasa jumpa ko kan.



-          Jumpa ko masa nak ambik laptop yang ko pinjam dari aq. Masa tu ko nak pulangkan kat aq semula.
-          Ko tahu tak aq setiasa berpeluh masa nak jumpa ko. Peluh berdebar.!

Aq kecewa







-          Bila aq Tanya ko rindu aq or tak, u said no. ‘takpon’
-          Bila aq Tanya ko selalu kata tak tahu ‘entah’
-          Dan ko selalu tukar topic bila aq Tanya something yang aq nak pastikan.
-          Ko dah jarang contact aq.
-          Aq kata aq suka ko dank o buat macam endah tak endah.
-          Aq Tanya ‘kenapa lama tak mesej aq?’ ko jawab “aq nak rilex la”
(dalam hati aq berkata yang logic ke alas an ko bg kat aq?? Nak rilex? Selalunya tak macam ni. Ko dah ada orang lain yang ko suka? Oo..mungkin ko dah berubah hati kan..hurmm..macam-macam bermain di fikiran aq.)


Ya Allah ya Tuhanku. Aq bersyukur kerana Engkau kurniakan perasaan ini pada aq. Aq terima seadanya. Ampunkan aq YA ALLAH. Aq benci aq telah merinduinya. Aq benci aq telah jatuh sayang padanya. Aq benci kerana aq telah jatuh cinta padanya.. Ya ALLAH ya Tuhanku, jika ini yang telah ditakdirkan untukku, bukakanlah pintu hatiku untuk menerinya dengan reda dan ikhlas.  Merasa kecewa dan dikecewakan itu juga ujian dariMu ya Allah. Merasa dicintai dan mencintai itu lumrah yang perlu aq terima. Merasa disakiti, terluka dan dilukai, itu ketentuan dan adab dalam menjalani kehidupan. 






*lalalalalala......

Dalah hati ada rindu..


Dalah hati ada rindu..


“Saat ni aq rasa kerinduan yang teramat sangat muncul dalam diri aq. Aq rindu sangat-sangat pada dia. Mesej tak dibalas, telefon tak pula diangkat. Kecewanya rasa.  Ingatkan nak merajuk tapi rajuk ni tak pun dia tahu. Tahu tak dia, aq rindu dia sangat-sangat??  Sikap dia dah mula dingin pada aq. Dia dah mula renggang dengan aq. Selalunya dia yang akan contact aq dulu, tapi sekarang jarang sangat, aq rasa tak pun. Ok. U said want to relax, tapi tak ke pelik bunyinya tu? Dah lupakah kamu pada aq? Dah tak ada rasa rindukah kamu pada aq? Ko dah ada orang lain? Seriously I miss u damn much dear!! “





Dia merintih sendirian. Entah kenapa rasa rindu dalam dirinya membuak-buak. Adakah rindunya itu berbalas?  Sudah begitu lama Balqis tidak merasakan perasaan rindu pada seseorang. Setelah sekian lama memendam rasa akhirnya dia tunduk juga dengan rasa itu. Akhirnya dia mengaku dia sudah jatuh cinta pada Mikail.  Balqis tewas juga akhirnya dengan perasaanya sendiri. Sudah tidak dapat lagi dipendam lagi rasa itu.

Teringat kembali saat dirinya mula rasa berdebar saat pertemuan denga Mikail. Sudah beberapa kali ditegaskan dalam diri Balqis supaya jangan lemah dengan perlakuan lelaki, jangan cepat layu dengan kata-kata indah lelaki. Jangan pernah cuba untuk menyakitkan hati dirinya lagi untuk kali ini. Jangan pernah berharap pada yang tak pasti. Tapi semuanya sudah terlambat. Balqis tidak dapat lagi mengelak dari rasa itu. Berkali-kali dia cuba untuk melawan keinginan daripada jatuh cinta pada lelaki bernama Mikail tetapi makin lama makin dekat perasaan itu datang.

Namun kini, Balqis sedang menghabiskan cuti semester, sementara Mikail pula telahpun menamatkan pengajian diplomanya. Mereka hanya berbeza satu semester. Namun Mikail tamat awal. Mungkin disebabkan masing-masing berjauhan. Dan mungkin itu juga Balqis terasa Mikail semakin berjauhan dengannya. Apatah lagi setelah sahaja menamatkan semester akhir Mikail terpaksa mengjalani kursus tentang kerjaya selama dua minggu berturut-turut dan Balqis pula bekerja ‘part-time’ di salah sebuah shopping Mall. Terpaksalah mereka masing-masing sibuk dengan aktiviti masing-masing. Dalam masa itulah mereka berdua jarang berhubung dan masing-masing mendiamkan diri.



Rasa rindu tetap bersarang dihati Balqis hari demi hari. Semakin hari semakin menjalar rasa itu membuatkan balqis tidak senang duduk.  Rintihnya lagi
“kenapa ini semua harus terjadi? Adakah saat dia sunyi sahaja aq diperlukan?? Sudah lupakah dia pada aq? Ke ko dah ada orang lain? Tolonglah jangan seksa aq macam ni. Kenapa aq harus suka kat ko? Kenapa bila aq suka kat ko, ko pula nak menjauhkan diri dari aq? “

----------------------------it will be continue

slowly it comes and go



When we love someone, we are able to share something with him

Bila kita cinta someone, kita rasa nak share apa je ngan dia

Bila rindu, kita akan Tanya dia, rindu kita tak?

And bila dia kata ‘tak’…mungkin ada sedikit rasa kecewa dalam diri kita, sebab kita sedang rindukan dia
Kita memiliki rasa rindu pada dia, entah bila ia muncul, kita pun tak tahu.

Tapi rasa rindu tu membuatkan kita akan marah, memberontak bila orang yang kita rindu tak pernah nak tahu rasa itu. Tapi bila kita bagiitahu dan dia macam tak layan, kita pasti rasa kecewa kan. Hurmm.. tu lah lumrah hidup. Tak semua yang kita harapkan akan kita dapatkan.

Before this, dia kata dia suka kita, tapi mungkin rasa tu akan pudar perlahan-lahan dimakan waktu.  Seseorang akan berubah mengikut arus. Macam yang aku tahu, someone will follow the flow. Same as me, I will follow the flow. Tapi selagi rasa itu tersemat dalam diri aku,aku akan pastikan ia akan betul-betul comfirm dan stay pada satu tu je.  Sekali dia kata dia suka aku, aku akan pegang kata-kata tu selagi aku mampu nak bertahan untuk dia betul-betul pastikan yang dia berpegang pada apa yang dia kata.



U said u like me before, until now im waiting for that, I hope so, u will always like me, your heart not change. Just like before u said u stay with your promised, but now all have been done, so what are you waiting for? Did you found someone else????????? That’s what im thinking right now dear… my heart beat so fast! Couse I realize I’ve been love you since I met you for our first meeting last semester.

1st time my heart beat so fast at that time, when you call me said want to meet me to give something. 

Hahhaha….time passed slowly….sloooooooooowlyyyyyyy…

Wednesday, December 7, 2011

aq rasa menyampah

ya Allah..aq rasa menyampah!!!! really annoying..urghhh!! susah untuk digambarkan perasaan ni.... we felt we like someone so much but at the same time we felt that we hate someone so much! its hard to explain. this situation is too difficult. setiap kata-kata, percakapan someone tu kita rasa macam "eeee!! aq geram a.! menyampah..tolong ah jangan buat macam tu.." pernah tak korang semua terfikir macam tu? kenapa la susah sangat nak describe dia tu punya situation. bila kita buat baik, dia baik juga kadang-kadang tapi bila kita buat macam pathetic dia macam make me more feel pathetic...what the hell?!


sometimes, dia sangat caring but sometimes juga dia tunjukkan muka bored pada kit. ada ke patut??? hey...come on la..im not just a girl who easily fell for that feeling. please respect me as a girl.. jangan ambil kesempatan atas someone yang baik ngan korang ok. like me, i know who am i....


working time

working time....uhh...saje nak letak, update blog yang tak seberapa...bosan, tak tahu nak tulis apa...

time happy hour memang macam ni...


b4 balik pon sempat lagi nak possing..huh!




ek elehh....the three blackmen

Monday, December 5, 2011

idiot...!!

sedih terasa bila terasa diri ini hanya sekadar menumpang di rumah orang... maklumlah, hidup menumpang macam ni la. macam-macam rasa ada..huhu..kenapa la jadi macam ni. aq pun tak tahu..sedih kan, teringat kampung halaman, rasa sekarang juga nak balik..huhu! nak balikkkkk!!!! i miss home. home sweet home..Ya ALLAH Ya Tuhanku, tabahkanlah hati Hambamu ini. tenangkanlah jiwa hambaMu ini, tabahkanlah hatiku dalam menempuh segala dugaan dan cabaran hidup dalam dunia ini. Ya Allah.aq dikelilingi dengan macam-macam rasa yang tak tahu macam mana nak luahkan.

kat tempat keje

tension duk layan customer yang nak beli baju tapi tak nak beli..erghh!! tangan duk sentuh baju, tapi mulut dan mata mereka duk tanya aq ni la, tu la..nama la, asal la...maybe kalau orang tengok, mesti orang lain cakap tu taktik nak mangorat..!! grrrrr..go tO heLL la!! not my type..huh..bosan, rimas.. nak minta no fon pula tu.. aq tak tahu nak jawab apa, so aq pandai-pandai ah cakap tak da, tak leh nak guna enset la..aq wat tak layan jer..tapi ada ke patut nye cakap aq sombong!!! tu yang tak boleh aq nak terima..hey!! boleh blah laaa..!! macam-macam..aq pun naik pening nak mengelak dari orang-orang macam tu..huhu...

baju belambak nak kena lipat..sok dah lastday, so.. satu hari lagi aq nak lepaskan semua.huhu.....wateverlaaa.!!...

sambungan--------

Saturday, December 3, 2011

mood : im working..part time job

assalamualaikum....

wauu...macam tak percaya aq kerja part time..haha! idiot..!! dah lebih kurang 8 hari aq keje..pejam celik dah nak habis da part time aq ni ha..macam-macam orang yang aq jumpe sepanjang tempoh pekerjaan aq..tak dinafikan bekerja itu satu ibadah,.yessss, right!! aq masuk kerja pun tanpa dirancang awal-awal. rezeki aq dapat kerja..ok la kan. thank to my friends yang invite aq suh kerja..haha! dapat gak la cari rezeki halal kan. aq manfaatkan cuti aq ngan kerja. ok la tu.. agak busy sekarang sebab tak dapat nak fokuskan pada dunia sibber, nak wat macam mana kan, malas nak mengadap laptop lama-lama. penat!! balik je keje ase da terbayang-bayang selimut bantak and so on..haha...

masa kerja, duit tak da broo! betapa sedihnya hidup ni kan kalau tak da duit, tambahan pula bila di tempat orang, macam-macam perasaan ada. nak nangis macam dah tak berdaya. so walau macam mana pun aq kena juga kuatkan semangat untuk teruskan kehidupan aq ni. aq tahu orang lain lagi susah dari aq. banyak lagi kat luar sana, so. aq letakkan diri aq kat atas lagi, antara orang-orang yang sederhana hidupnya. inilah dinamakan dugaan dan ujian dariNYA yang Maha Esa.. 

kerja-kerja jugak, masa nak beribadat pun kena jaga juga kan. penat! letih! lenguh kaki! macam-macam ah perkara, sampaikan nak diceritakan panjang-panjang pun malas asanya.. apa la nak jadi...oopss!! aq kerja just 10 hari untuk warehouse sale je..PARKSON wat sale untuk habiskan stok je kot..haha..barang murah-murah. aq just mampu tengok je orang shopping, nak beli pun tak da fulus beb...so. tahan diri je nak shopping semua tu.tak apa la kan, tak ada rezeki lagi wat masa ni.haha... 

teringin juga, tapi macam tu laa..hmmm.....ragam macam-macam orang, customer yang tak berapa nak betul pun ramai..eee!! meluat aq! tapi kena la layan gak.."customer is always right!" right la sangat, bagi aq customer sume mengada!! eee...!! tapi sabar jela, kita as a promoter sentiasa diperhatikan..hehe..so, pandai-pandaila nak hidupp..hik3...

umm..kalu diikutkan hati panjang lebar lagi nak cerita..tapi setakat ni jela dulu, ada masa jumpa lagi yer my blog..!! huhu,...da ngantok sangat da..penat..sok keje!! huhu...assalamualaikum..adiosss...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...