Friday, October 21, 2011

bad day a.k.a its fun day

tragedi  18 oktober 2011

7.37 a.m enset aq berbunyi...'d kristina calling'..dengan mengantuknya aq jawab panggilan tu, tengok dah jam 7 lebih..

tina :  wawa, kamu ada kat mana?
wa  :  la, ada kat bilik ni..(suara orang masih mengantuk)
tina :  saya ada kat library dah ni, kan muet kul 7.30
wa  :  oo, tina punyer kul 7.30 ye? wa kul 11 laa..
tina :  oo,ok2..saya pergi dulu, babai
wa  :  ok..

'urmm, 7.30? bukan ke aq sekali ngan tina,? ' aq terus bangun and then buka fail aq dan cari slip nak tengok sekali lagi kul berapa..




tertera dalam slip tu pukul 7.30 : speaking test! 
alamak!!! serta merta kertas tuh tercampak dari pegangan aq sebab terkejut sangat-sangat..!! pas2 macam tak percaya, "bangun-bangun tolong caari kertas wawa! melayang kemana tadi..huh.." tak pasal-pasal aq kejut sume member aq yang masih lagi lena dibuai mimpi..hahaha
aq bingkas bangun, ambil berus gigi, sabun apa semua terus pergi bilik air..
haha..tak sampai 5minit dalam bilik air, berkejar-kejar aq masuk dan siapkan diri..dalam masa tak sampai 15minit aq siap dengan hanya berseluar dan berkemeja. (simple je) tengah pakai baju tuh, aq suruh member aq tolong mesej kat tina cakap aq pun sama dengan dia..(kalutnya masa tu)

berlari-lari aq turun ke bawah nak pergi ambik test tuh.
dalam hati aq (huhu, sempat or tak ni, entah2 dah tak boleh masuk, rugi semua, lalai betulla aq nie)
aq berlari-lari anak dalam perjalanan, nak turun tangga pun orang yang pergi kelas bagi laluan untuk aq sebab dah dengar kasut aq bunyi tanda aq jalan laju macam berlari..haha..giler ah!

dalam pukul 8.10 aq sampai depan library dan terus berkejar ke tingkat atas bangunan pengajian am..
tengah nak naik tangga



lec mana entah  : eh, nak pegi mana ni? atas ni ada ujian Muet..
aq  : err....(menahan lelah berlari) (aq ambik slip dalam beg)
lec tu nampak aq macam kalut terus dia tanya lagi
lec  : oowh, muet ek,
dan aq hanya mengangguk
lec  : ok, kat atas tu yer, bilik hujung pergi daftar kat situ dulu..
aq  : ok, thx.

masuk dalam waiting room

tersalah pergi daftar la plak, adooi, malunye aq..lec yang untuk group aq punyer yang satu lagi, kat blakang..hahahha...malu! semua orang pandang aq dengan kelam kabutnya aq masuk..

lepas daftar semua baru terasa lega, nasib baik sempat lagi... kena lak group ke dua, dan group pertama sedang menduduki ujian. so, kalau aq, dalam 30minit lagi.. dapatlah aq relax dan tenangkan minda dulu kejap.

....................................................................................................................................................................

*cerita sebenar yang berlaku maybe lebih menarik dari ni, tapi aq tak pandai nak olah cerita..haha!!


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...