Friday, October 21, 2011

bad day a.k.a its fun day

tragedi  18 oktober 2011

7.37 a.m enset aq berbunyi...'d kristina calling'..dengan mengantuknya aq jawab panggilan tu, tengok dah jam 7 lebih..

tina :  wawa, kamu ada kat mana?
wa  :  la, ada kat bilik ni..(suara orang masih mengantuk)
tina :  saya ada kat library dah ni, kan muet kul 7.30
wa  :  oo, tina punyer kul 7.30 ye? wa kul 11 laa..
tina :  oo,ok2..saya pergi dulu, babai
wa  :  ok..

'urmm, 7.30? bukan ke aq sekali ngan tina,? ' aq terus bangun and then buka fail aq dan cari slip nak tengok sekali lagi kul berapa..




tertera dalam slip tu pukul 7.30 : speaking test! 
alamak!!! serta merta kertas tuh tercampak dari pegangan aq sebab terkejut sangat-sangat..!! pas2 macam tak percaya, "bangun-bangun tolong caari kertas wawa! melayang kemana tadi..huh.." tak pasal-pasal aq kejut sume member aq yang masih lagi lena dibuai mimpi..hahaha
aq bingkas bangun, ambil berus gigi, sabun apa semua terus pergi bilik air..
haha..tak sampai 5minit dalam bilik air, berkejar-kejar aq masuk dan siapkan diri..dalam masa tak sampai 15minit aq siap dengan hanya berseluar dan berkemeja. (simple je) tengah pakai baju tuh, aq suruh member aq tolong mesej kat tina cakap aq pun sama dengan dia..(kalutnya masa tu)

berlari-lari aq turun ke bawah nak pergi ambik test tuh.
dalam hati aq (huhu, sempat or tak ni, entah2 dah tak boleh masuk, rugi semua, lalai betulla aq nie)
aq berlari-lari anak dalam perjalanan, nak turun tangga pun orang yang pergi kelas bagi laluan untuk aq sebab dah dengar kasut aq bunyi tanda aq jalan laju macam berlari..haha..giler ah!

dalam pukul 8.10 aq sampai depan library dan terus berkejar ke tingkat atas bangunan pengajian am..
tengah nak naik tangga



lec mana entah  : eh, nak pegi mana ni? atas ni ada ujian Muet..
aq  : err....(menahan lelah berlari) (aq ambik slip dalam beg)
lec tu nampak aq macam kalut terus dia tanya lagi
lec  : oowh, muet ek,
dan aq hanya mengangguk
lec  : ok, kat atas tu yer, bilik hujung pergi daftar kat situ dulu..
aq  : ok, thx.

masuk dalam waiting room

tersalah pergi daftar la plak, adooi, malunye aq..lec yang untuk group aq punyer yang satu lagi, kat blakang..hahahha...malu! semua orang pandang aq dengan kelam kabutnya aq masuk..

lepas daftar semua baru terasa lega, nasib baik sempat lagi... kena lak group ke dua, dan group pertama sedang menduduki ujian. so, kalau aq, dalam 30minit lagi.. dapatlah aq relax dan tenangkan minda dulu kejap.

....................................................................................................................................................................

*cerita sebenar yang berlaku maybe lebih menarik dari ni, tapi aq tak pandai nak olah cerita..haha!!


Monday, October 17, 2011

what is it?

wow..! something terrible..erghh..!! terrible lor..hahahha...i dont know actually what i feel..damn feeling..erghh.!! but i try hard to throw away this feeling..how to explain hah? its too hard...dalam situasi macam ni aq tak boleh nak bezakan apa yang aq rasa..what about you all, kalau someone that u really2 unlike, or u all tak nak even sikit pon perasaan kat someone tu, suddenly u all dont know why that feeling comes slowly without realise how is it..when it comes to u..huh.. arghh! hard to explain lor!!
tapi seperti yang org2 from the outside said..:



hahaha..

*p/s : this entry will be continued (ketandusan idea)

Monday, October 10, 2011

Subhanallah, indahnya...


bukak fb, aq tertengok status cakap bulan cantik, so aq terus ajak member aq kuar jap nak tengok, bulan.. sebab aq memang sukakan bulan..hehe.. keluar je, aq tengok ya Allah. memang cantik..!! (aq memang obses lama da kat bulan, pantang orang kata cantik, terus aq nak tengok.!)

kali kedua aq pergi tengok, baru la nampak betol-betol...

"subhanallah, cantiknya ciptaan Tuhan.." hanya itu mampu aq ucapkan. Subhanallah.. cantiknya bulan malam ini, terasa diri ini kerdil sangat disisinya. terima kasih Ya Allah, aq dapat tengok bulan malam ini. hehe..walaupun terasa berdiri bulu roma aq.  tapi, apapun, cantik...! indahnya! pada tarikh 09.10.11

banyak pulak yang cakap bulan cantik, so aq ambil la gambar-gambar ni semua..and dengan link sekali aq sertakan..hehe..

ni ada serba sedikit gambar yang dapat saya cari dari laman-laman facebook...





yang di dari fb  Ustaz Azhar Idrus





♥ Kalimah Allah ♥ peristiwa nie bru berlaku jam 11 lebih td..10.10.11 dari link 





ok, ni je yang mampu aq upload..hehe... 

Monday, October 3, 2011

sweet 20





waahh...sweet 20 already...hehe..pejam celik pejam celik, dah semakin berumur la aq ni..
errr....tp agak gerun la hari ni.haha... last night dah kena..alamak!!!


ok.. this is my story..! 
----------------------
1. thx kat fiza, sheda, wani, ati sebab clbrate bufday aq la kononnya..haaha..tak pasa-pasal kena syampu rambut aq banyak kali.huuu
thx too cgu mie sebab bagi hadiah telur kat aq..huhuhu...


bangun pagi-pagi nak pergi mandi, i say something in my almari..hehe...
guess what? a cadbury and a piece of card, from atikah shahadan..thanks my dear, hope our friendship are forever..hehe..my 1st present on my birthday..


ok, time to attend my class in the afternoon..i got a piece of cake from winny..chocholate flavour..hhehe. ok la, sebab ada juga yang sudi bagi aq present kan..walaupun sikit, tapi amat bermakna bagi aq.





Apa tandanya if we want to meet someone and then tetibe je jantung berdegup kencang? Tu belum jumpa lagi..hurm..

Ok, start the story,  dupdapdupdap. Aq berjalan menuju ke luar pagar, just want to see dia. Tu pun sebab dia nak jumpa aq..why? did you miss me? Hehe…whateverlah.. masa ni juga jantung aq dah pun berdegup kencang beb! Apa nak jadi, jadilah yer.

Hah! Aq dah Nampak dah kelibat dia. Aigoo!! (tak tahu nak kata apa) pergi jela nak borak-borak.
Tetttt…terima kasih untuk kek ni.jelas Nampak dari secret recipe..hehe..(lagiila berdebar aq dibuatnya) sebab ko pandang aq! Erghh!! Oh My God!! Aq dah terketar-ketar, tapi I try to ceover rasa nervour servous aq ni.. thanks dear sebab u gave me this kind of cake..so sweet…^.^..ok, nak cakap yang aq dapat kek ni jer..hehhe..siapa yang bagi tu, just let it be a secret of mine.
Ya Allah Ya Tuhanku, jika ini dinamakan cinta, just show me the true way to believe it and to accept it because of You.. sampaikan member aq duk gelakkan aq sebab aq tak leh nak control rasa berdebar aq yang aq lepaskan sebaik sahaja aq masuk bilik..hahahaha!! melampau!! So now I know hows that feeling..hahha…

Sebenarnya aq ‘speechless’ sebab aq tak pernah alami benda-benda macam ni..huhuhu.. but now, bila ada jauh kita dapat rasakan benda baru, benda yang boleh buat kita happy..
Malam tu pula aq terima mesej “selamat hari jadi Angah, semoga sihat walafiat..dimurah rezeki..belajar Molep” dari “papa”..:’( aq gembira dalam tangisan..sayangg abah! Hehhe… walaupun hanya sms jer, tapi cukup buat aq terharu..(tak tahu la kalau-kalau adik aq ker yang taipkan) hahahha…
Masuk je umur 20 ni,dah rasa lain dah.. dah tua ke? Haha.. umur tua tak bermakna aq dah tua. Im still young beb. Hahhaha..


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...