Friday, August 12, 2011

simpton sekarang

assalamualaikum...


dugaan di bulan puasa

-penat
-letih
-lapar
-dahaga
-panas
-sedih
-sayu
-marah
-sunyi
-kebulur

penah alami simpton macam nie? 






penat : bila kena wat kerja-kerja ukur (amali) waktu pagi kalau panas, mesti la penat..duk tengah2 panas matahari...penat tau!! 


letih : aishh..lebih kurang sama la ngan penat tuh! tapi bagi aq, aq makin letih bila tak puasa! hahahhaha... 


lapar : bila tengok makanan kat kedai, ase macam tak ada selera jer, kadang-kadang bila pergi bazaar, tak tahu nak beli ape..tapi, bila jer ada bau dari rumah 'kak ayu'..fuhhhh..lapar doe!! bau ikan goreng yang dia masak pon, mak aiii, berair da mulut aq..hahha...terasa lapar mula kembali...so, mulaa laa teringat rumah! heehhhe




dahaga : aq banyak minum air, so, no matter la if i beli air banyak-banyak and tak da selera nak makan nasi.haha...perut penuh ngan air!!



panas : panas ape?! panas baran?  aigoo..tak dapat nak cakap apa-apa....

sedih : sesekali ada jugak teringat kat rumah...dah 3x puasa berpuasa kat sini, sempat pon dalam seminggi jer dapat berbuka dengan keluarga..ermm...mak masak ape yer arini? nenek masak ape? makan ape? kakak pulak kadang-kadang tiap2 hari mesej aq tanya aq masak ape..sebab nak eksyen ngan aq yang mak masak lauk best2 aritu..hohoo..nak wat aq jeles ah tu..heheh..memang dia nak kena nanti!!! tunggu angah balik k!! hahha



sayu : sterasa sayu hati bila dengar lagu raya..aq tak leh ar dengar lagu something like that kalo bulan-bulan puasa ni...especially kalau duk di tempat orang nie...heishh.!! mula ar nak nangis,(dalam hati)

marah : eerrrr..marah? ada la..kalau time beli nasi tuh, lambat siap la, ape la..tak sedap la..
bila nak keluar bandar, bas penuh la! lembap bergerak la!! heish..
and ada juga bila sahur tak bangun la! sebab tak da orang kejut.. grrr....(yang ni termasuk juga lam sedih)



sunyi : rasa terpinggir, memang akan terasa sunyi, tapi apa boleh buat, hidup mestila diteruskan..kerana aq percaya akan ada hikmah disebaliknya..hehe..insyaAllah, Tuhan itu maha adil...

kebulur: nak makan ni, nak makan tu..aq sebenarnya kebulur masakan mak and nenek aq..hohoo...tak mo dah makan makanan beli..bosan!!! 



*p/s : aq tengah bosan! sambil tunggu masa nak beli juadah untuk mebbuka puasa..grrr....

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...