Saturday, August 13, 2011

rindu / terima kasih ya Allah



lagu talking to the moon berbunyi...(henset la..)

pakngah : ni ani ke?
aq           : ho ler 
pakngah  : watpe tuh?
aq           : baru lepas sidai kain
pakngah  : ooo...ngah ada umah nie, semua ada, kaklong, abg jefri..
aq           : oo,,sume ada? huhu
pakngah  : bila balik?
aq           : 26 malam, pagi tuh org sampai..hehe
pakngah  : ha ah, ada nie, (riuh dengar kat umah) nak cakap ngan nenek dop? ni nek nak cakap,
aq           : ook, leh gak.mai la
nenek      : heloo, sidai kain ye? 
aq           : a ah..hehe..watgapo nek?
nek         :duk borak-borak nie, semua ada ni, kaklong, abg jefri, paksu..
aq           : oo, beznya..huhu.
nek         : hehe..arini berbuka kat sini semua, sampaikan tak cukup nasi
aq           : ramai er? jeles ni..hehe...alosss..makan apa je arini?
nek         : banyak makanan, kaklong bawak, ngoh bawak, banyak ngat..
aq           : lorr..makan tak abes la tuh.hehe..mak? pon berbuka skali ker?
nek        : tak laa..kat umah mak tuh ada makcikyam (tok sdara aq)..semua ada gak, berbuka skali, 
                mok pon ada..
aq          :  ramainye arini...semua ada..huwaaa..tggu orang balik la plop

--------------ok..stop sampai sini--------------------

2 jam kemudian
sedihnya rasa, semua ada berbuka puasa skali arini..hurmm..aq jer yang tak ada..huwaa, nak balik!! tapi aq tabahkan hati ini untuk tidak sesekali menitiskan airmata tanda aq rinduuuuuuuu sangat-sangat kat umah dan family aq..onLy GOD who know im dying here, (miss simpton)
..dying because i am really miss my family, a lot!! huh... a.k.a homesick, but as what i think, im really worse than homesick! hahaha... heee..ya Allah, rindunya, tak sabar rasanya nak balik..nak balik, nak balik...sedih sangat-sangat kat sini...sebab sangat-sangat rindukan family.. kakak aq pon tak abes2 duk tanya bila nak balik..

kakak : bila nak balik? sempat tak nak beli barang raya sekali ni? 
aq       :sempat laa...
kakak : oo, nanti nak berbuka skali, bla, bla..bla......

hahhaha.... heish..dulu tak la rapat macam ni ngan adik beraadik, so now, is very different than long time ago..=)..we be closer to each other...lalalalala....sampaikan sahur, kakak dan adik aq yang kejutkan..hehehe....dapat disimpulkan, jauh di mata dekat di hati...




***terima kasih ya Allah, sesungguhnya di bulan yang mulia ini, hubungan kami sekeluarga menjadi rapat, rapat yang teramat sangat...aq bersyukur baru sekarang aq terasa bagaimana terseksanya bila amat merindui keluarga tersayang yang jauh di mata..syukur alhamdulillah, di bulan mulia ini juga, kasih sayang antara kami semakin mendalam..***

3 comments:

  1. Alolololo, siannye diaa.. xpa2, nanti time raya, makanla ramai2.. HEHE


    MySuaraBlog: Lelaki Pun Kena Kanser Payudara

    ReplyDelete
  2. ZWAN SABRI : hehe...menunggu masa nak balik raya..=)

    MAYA ANIS : amiin

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...