Wednesday, August 31, 2011

hadiah hari rayer


alhamduLillah., puteri sulungnya dilahirkan lebih kurang pukul 6.30ptg hari isnin 29 Ogos 2011..sehari sebelum raya..hehe.. hadiah untuk hari raya.


tengah syok-syok tidur waktu pagi, mesej berbunyii ..'kaklong tak dapat balik, kaklong ada kat hospital, sakit perut da.'

waktu petang nak senja, kami pergi ke hospital...kaklong masih lagi dalam bilik bersalin..
dua jam berikutnya, suami dipanggil..alhamdulillah, dah selamat melahirkan baby girl..tetapi.....

'darah masih keluar, tak sejat, jahitan yang dijahit macam tak dapat menghentikan pendarahan, jahitan perlu ditetas semula dan perlu dijahit buat kali kedua...bla, bla...bla... " itu kata doktor, entah apa lagi yang diberitahu oleh doktor, aq pun tak berapa pasti..

kaklong perlu dimasukkan dalam bilik pembedahan semula untuk dibedah sekali lagi... airmatanya menitis, dia menahan kesakitan dalam menghadapi masa-masa untuk melahirkan.. dalam hatiku berkata "ya Allah, seksanya terasa bila ingin melahirkan seorang anak"

agak kabur ye.....


dia diusung untuk dibawa ke bilik bedah, kami melihatnya berlinangan airmata, dia kesakitan...! 'sabar ye..'
suami mengucup dahinya sambil berkata 'tak ada pape, selamat sayang, sabarlah, insyaAllah, bertahan yer (sambil airmata turut mengalir) '

hanya Tuhan yang tahu kesakitan yang ditanggung seorang ibu yang melairkan anak, tetapi masalah lain pula muncul dan tepaksa dijalankan pembedahan semula...

selama lebih kurang sejam setengah pembedahan tetasan dan jahitan dijalankan..dia selamat dan diuruskan untuk ke wad...


puteri sulung


ibunya kata name Nur Airis Arisa


keesokan harinya, tak sabar rasanya nak lihat bayi yang baru lahir... "comella anak kaklong..hehhe.." dengan bangganya, gembiranya nenek pegang a new baby...

ok..cukupla sampai disini, ni, pasangan suami isteri ni akad nikah malam raya (last year) and got a baby malam raya (this year) hehehe...

**p/s : tahniah!!! first baby from shafura asmida

Friday, August 26, 2011

disease yang mula menular




macam mana kalau benda-benda macam ni terjadi pada korang semua?

1. anda rasa rindu pada dia
2. anda sayang dia? (aq xyakin untuk mengatakan tidak)
3. anda asyik mimpikan dia
4. anda selalu memikirkan tentang dia
5. anda akan rasa hapy bila dia ada
6. anda rasa nk tahu apa perkembangan dia
7. malu (sikit jela) bila dia ada depan mata
8. jantung berdegup bila aq fikirkan dia
9. terasa kosong bila tak dengar khabarnya
10. tersenyun sendiri bila ingat dia,,hahah..angau!!




apakah semua ni? haaa...simpton ni waras ke? heheheh... adakah ini dikatakan cinta mula berputik??

tapi kalau....

anda cuba nak lupakan dia...
tak boleh suka dia!! sebab dia cakap tak mau ada kekasih or bla bla bla lagi...
tapi dia layan anda..tiap-tiap hari berhubung....!
di bibir cakap tak nak dia, tak suma dia, tapi di hati tak siapa yang tahu...

saya  tak  cinta dia!!!

Sunday, August 21, 2011

maaf vs masa lalu

sharing is caring..but this, i'm not really understand what is the meaning...jommm

-------------------------------------------------->>>

satu masa dahulu, aq pernah sakiti hatinya . terasa macam aq telah hancurkan hidupnya (dirinya), mungkin baginya, aq terlalu kejam, jahat, mempermainkan perasaannya, tapi mungkin juga pada masa tu aq terlalu selfish, sampaikan aq tak dapat nak bezakan yang mana baik dan yang mana buruk. mungkin ini balasannya akibat aq menyakiti hatinya. sehinggalah sekarang, kejadian tu membelenggu realiti hidup aq. kisah lama tentang dirinya masih lagi membelenggu diri aq sehingga sekarang. apakah semua itu dapat dimaafkan. ya Allah, aq masih lagi ragu tentang kemaafaan darinya. bolehkah aq memohon sekali lagi kemaafan buat kali terakhir untuk kali ini di hayat ini.  sesungguhnya mungkin bagi pihak lain, perbuatan aq ni tak seberapa, tapi bagi aq,. aq telah melukai hati seseorang yang amat menyayangi aq pada masa lalu. terlalu berat terasa di hati ini yang memikul beban kesalahan aq yang lama, kesalahan masa lalu aq yang tak pernah aq lupakan. seringkali kemaafan darinya aq harapkan. 

sedangkan Nabi mengampunkan umatnya, apatah lagi si dia memaafkan aq. tapi mustahil bagi aq, aq masih lagi ragu-ragu sama ada dia boleh mengimbau masa lalu untuk ucapkan kata kemaafan padaku pada masa kini. mungkinkah boleh dimaafkan lagi? 

dulu,
mungkin  kamu marahkan aq sebab ungkit masa lalu, tapi aq tak terdaya nak simpan semua ni, kesalahan aq, bagi aq terlalu berat yang membabitkan hati dan perasaan insan yang tak bersalah.! kejamkah aq? maafkan aq kerana mengungkit masa lalu......

bila dia ada depan mata, kita tak pernah nak hargainya..
tapi bila dia tiada di sisi, kekosongan mula dirasai....
terasa kehilangan seseorang....
tiap kali aq renung n baca surat tu, aq terbayang kamu, tiap kali aq teringat surat tu, kamu yang datang dalam fikiran aq...

bolehkah aq ungkit masa lalu?? berapa kemungkinan dia baca apa yang sayer tulis ni yer? hurmm...macam mana nak bagi dia baca sedangkan blog aq pon dia tak tahu kot!! maybe..



**p/s --kemaafan diperlukan disini..lalalla..hehhe...so, jangan wat org mcm tu yer..apa la yang dilakukan oleh budak ni sampai mcm tu skali rasanya...

Saturday, August 20, 2011

mata berkedip? (betul ke istilah berkedip)


ni entry aq pendek jer...
just want to sak you all punyer opinion..

kenapa mata sebelah kiri aq bergedik? kedip? kelip2? haha..mana satu la aq pon tak tahu..hurmm...kenapa yer? heish..comfuse aq, kalau sebelah kanan, aq bolehla wat dek jer, tapi yang ni sebelah kiri..so, apa maknanya? rasa macam tak sedap la pulak...hurmm...ada sesapa yang tahu? kenapa mata sebelah kiri berkedip2, sejak dari siang tadi lagi, ia membuatkan aq bingung.....

dari yang aq search kat google, ni jawapan dari blogger2 lain.... daripada dear diary and i got this one too from slumberdek

hurm....ape ape jelah...


wonderful present and gadget


masuk rumah kak ayu, dia cakap yang 'beg' aq dah sampai...agak pelik, sebab beg aq baru je ambik lepas abes kelas ukur tadi..haaa. ye ke barang aq tuh...berfikir sejenak..rupanya baru aq teringat, yang kak hanis ada sent barang kat aq..lalaallala.... wauu, yer, yang aq punyer! hehe...tetiba jer senyuman di bibir aq ukur panjang lebar..haha.tertanya-tanya apa benda yang adalam sampul besar tuh..=)

first of all, i want to say thanks to  kak hanis.. thanks a lot dear..hehe...i've got a present from her...pasal ape? biarlah rahsia..^.^... btw, cantik la sis, tak ada lagi yang warna tu, baru rancang nak beli, tapi akak dah bagi dulu..so, tenkiu so much!... i appreciate it sis..mmuah..!

aq dapat kad raya, yang paling awal tahun nie, from kak hanis jugak, so sweet sis, u are the first person who gav me that..haha..tetiba jer rasa happy hari ni.. pandai2 jer akak agak..hehe..so, semangat berblogging datang semula...berkat ayat akak "keep on blogging'' tu lah..haha...

nak ditambahkan cerita lagi,..hooray!! aq dah dapat apa yang aq nak dah lama dah..hehe..dark purple, biarla mahal pon, asalkan aq dah dapat, sebab dah puas da aq cari tapi tak juga jumpa. so i decide juz beli on9...nasib baik sempat, and tadi juga aq dapat barang tuh. apa lagi, panjang betul bibir aq mengukir senyuman..hahaha... rasa penat mengukur tadi pun slowly hilang...

ok, sesape tak kenal lagi kak hanis ni, bolehla tengok dia, ni dia kak hanis...

**aq happy today..hahahha..lalallalala...

Friday, August 19, 2011

macam mana nak ramaikan follower?



tengah fikir-fikir, macam mana nak ramaikan follower yer? orang kata, kalo nak ramaikan follower, kita kena banyak follow orang kan? tapi rasanya dah banyak aq follow.... but thats all i got..hohoo.. btw, ape lagi cara nak ramaikan follower??

1. kasi entry yang di post menarik minat pembaca? macam mana?
2. blog lawa? malas la nak edit..hohoo
3. follow others blog and then they will follow u? hurmm
4. what else?? hoho..

bagi la cara beb....

Wednesday, August 17, 2011

perasaan itu mula membiak

bila hati mula menyayangi, 
susah untuk menidakkan sesuatu perkara 
yang jauh tersimpan di sudut hati


aq takkan panggil 'sayang' kalo aq tak sayang ko!! (itu kata-kata dalam hati seorang hawa) ..bukan senang nak ungkapkan perkataan 'sayang' kalau perasaan tu tak ada, bukan mudah untuk menyayangi seseorang yang bukan hak kita, bukan muhrim kita...sesungguhnya semua itu adalah zina hati..!!

bukan aq nak menafikan apa yang aq rasa, semua yang aq rasa itu benar! tapi apakan daya, tiada istilah perigi cari timba dalam hidupku.. tapi bila difikirkan semula... hanya Tuhan yang tahu siapa jodoh aq.. so, aq hanya berserah pada takdir yang Maha Esa, Dia yang menentukan segalanya..aq hanya mampu merancang dan Dia yang menentukan....

dia datang tanpa diduga,
dia datang tanpa aq seru,
bagi aq, ko orang asing,
ko tak ok, ko k.o.hehehe..
dalam keheningan malam,
si dia muncul bersama sang kunang-kunang,
riang ria menikmati keindahan malam,
ko bagaikan habuk,
melayang ke mari bukan kerna ku pinta,
tapi, bila ko datang,
pantas ku tiup, bimbang akan memudaratkan aq,
tapi habuk tu tetap akan ada,
walaupun bukan aq yang ciptakan,
walaupun bukan aq yang mahukan,

grrrr....sayer xtau da nak sambung tang mana..hahahhaha...so sorry...

sekeras manapun kamu nafikan, kamu takkan dapat lari dari rasa itu...rasa yang mula hadir dari dalam diri sedikit demi sedikit yang mungkin lama kelamaan nanti akan menjadi lebih mendalam dan akan terus mendalam... tapi semua itu munkin takkan ada siapa yang tahu...

Saturday, August 13, 2011

jika aku jatuh cinta

assalamualaikum..:-)


aq wanita biasa, yang punya hati dan perasaan..
aq cuma gadis biasa yang tak kan lari dari rasa ingin dicintai dan mencintai.. 
aq hanya insan biasa, yang bisa jatuh hati pada si dia (kaum adam)....
dan aq tak boleh nak lari dari rasa itu..erghhh....



*p/s :  menunggu cinta yang diizinkan oleh Allah s.w.t... jika benar apa yang aq rasa ini daripada Dia, pertemukanlah aq dengan si dia...=) jika dia ada di depan mata aq, dekatkanlah kami....hehehe...amiinn

im hungry..


im really hungry....it makes me feel so sad, yet so bad..so hungry, yet my tears drop down..huuu...help me,..my tears drop down bcoz i miss my home...huuuuuu... im not joking..its true!!  nothing to eat, biscuit? huh... theres nothing i can say...

rindu / terima kasih ya Allah



lagu talking to the moon berbunyi...(henset la..)

pakngah : ni ani ke?
aq           : ho ler 
pakngah  : watpe tuh?
aq           : baru lepas sidai kain
pakngah  : ooo...ngah ada umah nie, semua ada, kaklong, abg jefri..
aq           : oo,,sume ada? huhu
pakngah  : bila balik?
aq           : 26 malam, pagi tuh org sampai..hehe
pakngah  : ha ah, ada nie, (riuh dengar kat umah) nak cakap ngan nenek dop? ni nek nak cakap,
aq           : ook, leh gak.mai la
nenek      : heloo, sidai kain ye? 
aq           : a ah..hehe..watgapo nek?
nek         :duk borak-borak nie, semua ada ni, kaklong, abg jefri, paksu..
aq           : oo, beznya..huhu.
nek         : hehe..arini berbuka kat sini semua, sampaikan tak cukup nasi
aq           : ramai er? jeles ni..hehe...alosss..makan apa je arini?
nek         : banyak makanan, kaklong bawak, ngoh bawak, banyak ngat..
aq           : lorr..makan tak abes la tuh.hehe..mak? pon berbuka skali ker?
nek        : tak laa..kat umah mak tuh ada makcikyam (tok sdara aq)..semua ada gak, berbuka skali, 
                mok pon ada..
aq          :  ramainye arini...semua ada..huwaaa..tggu orang balik la plop

--------------ok..stop sampai sini--------------------

2 jam kemudian

Friday, August 12, 2011

simpton sekarang

assalamualaikum...


dugaan di bulan puasa

-penat
-letih
-lapar
-dahaga
-panas
-sedih
-sayu
-marah
-sunyi
-kebulur

penah alami simpton macam nie? 






penat : bila kena wat kerja-kerja ukur (amali) waktu pagi kalau panas, mesti la penat..duk tengah2 panas matahari...penat tau!! 


Saturday, August 6, 2011

dia sudah tua..^^

assalamualaikum..
ollaa....

bosan eh...keseorangan lam bilik, semua udah balik la, so now i am alone in my room. lalalalala...bila sorang-sorang, mulala rasa bosan, boring, puah ler, ape ler, macam-macam lagi..so, mula la tangan ni gatal-gatal nak menaip..hehe...

and for now, nak tulis entry pasal bufday girl nie..iaitu kak ain yang sudah tua..ekekekeke....(baru 22 kot) hehe.. 1st planning, di bulan puasa kami nak keluar berbuka kat luar, tapi calling2 semua geng, semua balik kampung la plak...so, terpaksa la keluar ber3, tapi tak jadi gak, sebab ajak kak ayu and then dia plan nak keluar malam after berbuka puasa..heheheh...

so, ape lagi. kami keluar la...

jom hang out!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 


     
biyanada, gambar agak low quality....hurmm..



halatuju kami...oPen table kat satay zul area bandar kuantan..

Thursday, August 4, 2011

Segmen | Singgah Sahur Pucukandubi .



assalamualaikum...
oLLa...sayer nak join la jugak, alang2 kebosanan..hohooo.... btw, puasa ok? da tggal lom? sahur x? berbuka ngan ape je? heheh...lauk ape? nasi ape? air ape? ...haaa..jawab  satu2....hik3...

Monday, August 1, 2011

insyaAllh, jadikan Ramadhan tahun ni penuh makna

asslamualaikum..
anyeong hasaeyo..


sini cik wawa nak umumkan bahawa..i miss home!!!!

hehe...alhamdulillah, dah lepas satu malam terawih, hope so, terawih akan datang juga akan still boleh dijalankan dengan sempurna,,insyaallh, amiin...hehe....tahun ketiga, berpuasa di tempat orang., and ni maybe yang last for 3years..haha

teringat nenek, atok, mak, abah kat umah...i Lab u all !! adik-adik dan kakakku juga..hehe..mish u all!! tunggu angah balik tau, even sekejap je dapat berpuasa ngan korang, hope so akan lebih bermakna...=) seminggu sebelum raya angah balik yer..^^...rinduuuuuuuu sesangat!! tak sabar nak makan masakan kat umah..hohoo... 

berpuasa n berbuka ngan kawan2? bukan tak best, best tapi tak sama dengan berbuka dengan family..sob3.... maybe kat sini terpaksa beli makanan tiap2 hari..kan kan?  nak cakap tu jer. opps, terlebih suda.aq nak cakap nie je, takmo panjang-panjang, bukannya ada orang baca pon..hehe

opps..ada satu lagi, tadi masa kat surau ada orang tegur...
-> 'u look sexy wearing skirt...masa kuar mggu lepas2...bla bla bla..'

aq cakap : ->OMG! astaghfirullahalazimm....(sebab xley pakai jeans, aq ambik inisiatif pakai skirt..hik3..)

malu semalunya perasaan aq, ada yang perasan..huhuh..takmo!!! nak dijadikan cerita, sebab jadi macam nie, member2 laki aq yang buat huru hara lam bas,(malas nak cite huruhara camne) akibat terkejut aq yang agak tak da gaya ladies ni tetiba looked like a ladies on that day..hoho..malu siot!! 
jangan salah faham yer, not a short skirt, but a long skirt ok..haha..

bye!!  

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...