Wednesday, July 13, 2011

ya ALLAH

assalamualaikum..
anyeong hasaeyo...



terdetik rasa rindu di hati ini...rasa rindu yang TERAMAT SANGAT!! ya ALLAH....aq terlalu merinduinya sehinggakan tertitis airmata ku ini... beberapa minit yang lepas, aq call dia...disebabkan teramatlah merinduinya....aq tabahkan hati untuk mendengar suaranya yang teramat aq rindu, menitis juga airmata ni setiap saat percakapan aq ngan dia..sebab aq rindu....rindu serindunya.....hanya Tuhan yang tahu... hanya dia yang aq rindu...rindu....:'(....terasa ingin menangis sepuas-puasnya....sejak dua hari lepas, fikiran aq entah kemana kerana terlalu sangat dengan perasaan rindu ini... aq nak peluk dia...nak cium-cium pipinya...aq rindu! rindu sesangat!,,ya ALLAH, tabahkan hati aq untuk melawan perasaan ini, tabahkan aq untuk mngharungi kehidupan di sini kerana dia jauh di mataku...



lately, banyak yang aq berimaginasi yang bukan-bukan...berfikir perkara diluar jangkaan aq.. berfikir perkara-perkara yang bakal berlaku kelak, jika Tuhan ingin mengambilnya..Ya ALLAH, kenapa ianya membelenggu diri aq nie...aq tak nak!! even shes da semakin lama, umur semakin meningkat. semakin banyak perkara -ve yang aq terbayang..automatik..!urhhhh...
 setiap hari aq memikirkan kesihatan dia....aq risau....tambahan lak dia kata yang dia takda selera makan..aq pon sama!! lately aq dah kurang makan, tak da selera..so chemistry antara kami dekat sangat even we are far apart...

nenek!! orang rindukan nek!!!! hohoooo....rindu sesangat!! tapi aq tak nak balik, sebab perjalanan ke umah mengambil masa 7 jam...aq tak nak balik, nanti aq akan rasa tak nak pulak balik sini balik..hoho...



nek : call la sokmo, nek puas duk sorang
aq : (airmatakumenitiskeluar) ok,orang akan call eh, jange isau (masih bernada riang walaupun dalam tangisan)

kata-kata ni yang buat aq sedih sangat..nak jugakk aq cakap yang 'ani rindu nek tau, sangat2..'
tapi apakan daya aq, aq taknak nenek menitiskan airmatasebab aq tahu dia pun rindukan aq.....
nenek aq.. aq sayang sangat-sangat nenek aq..dialah segala-galanya bagi aq. semakin aq meningkat remaja dan dewasa, semakin aq mengerti akan kasih sayang dan pengorbanan dia....walaupun dia nenek aq, bukan mak aq!!! dialah segala-galanya..!!! nyawa aq!!! 


ya ALLAH, lindungi keluarga aq, nenek aq dari segala bala bencana..sesungguhnya hanya padaMu aq memohon...amiin...
sorry, this is half of my story,  my real story, its not rekaa semata-mata..isi hati aq...hurmm...

p/s : sayangi keluarga anda yer..hoho

7 comments:

  1. beruntung masih punya nenek..owg da xde da..hanya mampu kirimkan doa dr jauh,dan melawat dipusara yg ada..yup,hargai selagi masih ada,^^

    ReplyDelete
  2. AIEZ : urmm...bsyukur sangat2 dia masih disisi..=)harap suatu hari nanti jasanya dpt aq balas..hoho...sntiasalah hadiahkan arwh doa yer..moga2 aman disana...=(

    MAYA :da sabar da maya, but smetims i cnt stop this tears dri mgalir..hoho

    ReplyDelete
  3. annnyeong...hahahaha...waa..minat korea gak keh ?

    ReplyDelete
  4. ANIS ANAK WONG: hehe....korea tetap d ati...=) kan?

    ReplyDelete
  5. sabar ye dik..nanti jumpa peluk puas puas yup..

    eh2..adiah toh..insyaallah next weekk..sori sngt tau

    ReplyDelete
  6. akak nak ajak join ga nie..rajin rajin join lah erkk..tq..:)

    http://anismelon.blogspot.com/2011/07/gaanisnak-kupon-ayamas-boleh.html

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...