Sunday, July 31, 2011

selsema -->dugaan d bulan puasa

assalamualaikum
anyeong hasaeyo




selsema...?? macam permulaan aq nak demam? astaghfirullahalaziim.....nak demam ke macam nie? semalam macam sense of taste aq tak wape nak ok..so, malam ni selsema..hohoo..sok? apa akan jadi dengan esk yer? makin teruk ke? OMG..kena makan ubat ni...



aq agak blurr arini,sebab dah lama tak selsema..puasa dah nak stat, selsema aq pon datang la juga...hheheheh....btw, saja je nak penuhkan post aq..tak ada apa yang nak ditulis dan di post, so, dah mula la nak merapu...geez.padahal asa macam banyak jer aq nak ceritakan, tapi penyakit "mala" tu melambak-lambak, sampaikan assignment aq pun tak terbuat lagi..hahha... tapi aq merajinkan diri juga untu layan drama "my Gf is a Gumiho" ape??!!! hahha..layan drama , rajin la pula kan,....apa boleh buat, addicted nie!!! hahahah....

siapa da penah tengok drama nie??? 

moOd nak puAse

assalamualaikum
anyeong hasaeyo..

ehem....=) fisrt of all... thank to God because im still alive and be able to "puasa" for this year..hehehe...by the way, im glad to be a very-very healthy girl..hehehe...
tuuttt.....




wauu..mood puasa dah datang dahhh..come to me, come to me puasa.! haha....aigoo, pejam celik, pejam celik, sok da nak stat puasa.. dah tua tahun aq berpuasa kat tempat orang ni, but this year will be the last year aq puasa kat negeri aman makmur ni, iaitu negeri Pahang..yeehaa!! hahaha....

hurm, tapi, hari ni rasa macam tak berapa nak sihat la, sakit kerongkong lor plop....hurm, dugaan di awal ramadhan...^.^.. esok, tak tahu la macam mana, hope so, i will be okay.. and aq leh jalani dan menunaikan kewajipan aq sebagai muslim dengan baik..hope so too my puasa tahun ni penuh!! heheheh....gambate!!! 




selamat berpuasa kepada semua umat islam di Malaysia ini yer, jangan nak kelentong-kelentong pula....sama-samalah kita beribadah..=)

Tuesday, July 26, 2011

BEN ASHAARI AJAK JOIN BLOGLIST BLOGGER BARU

Santai Bersama BEN ASHAARI

oLLa...sayer pon nak join jugak k..hehe
harap bg kerjasama anda..hahhaha....
Lab u oLL...
mmuah!!...

Wednesday, July 13, 2011

ya ALLAH

assalamualaikum..
anyeong hasaeyo...



terdetik rasa rindu di hati ini...rasa rindu yang TERAMAT SANGAT!! ya ALLAH....aq terlalu merinduinya sehinggakan tertitis airmata ku ini... beberapa minit yang lepas, aq call dia...disebabkan teramatlah merinduinya....aq tabahkan hati untuk mendengar suaranya yang teramat aq rindu, menitis juga airmata ni setiap saat percakapan aq ngan dia..sebab aq rindu....rindu serindunya.....hanya Tuhan yang tahu... hanya dia yang aq rindu...rindu....:'(....terasa ingin menangis sepuas-puasnya....sejak dua hari lepas, fikiran aq entah kemana kerana terlalu sangat dengan perasaan rindu ini... aq nak peluk dia...nak cium-cium pipinya...aq rindu! rindu sesangat!,,ya ALLAH, tabahkan hati aq untuk melawan perasaan ini, tabahkan aq untuk mngharungi kehidupan di sini kerana dia jauh di mataku...

Monday, July 11, 2011

memang malas or buat-buat malas?

assalamualaikum..
anyeong hasaeyo...


 LAZYNESS ??




hik3...haa..sok da nak mulas kelas dalam minggu nie..daftar semua dah settle, so, apa lagi, kelas la..heish...malas la pula, tapi rasa bersemangat nak pergi pon ada..hahha....btw, sayer just nak cakap saye rasa XNAK jer..hohoo...

penat la, arini duk mengadap blog jer, dari siang tadi kot, so sekarang dah rasa penat dah, malas dah nak follow2..done for today, tomorrow masih ada......


korang? rajin tak nak pergi kelas?

hehehhe....

p/s : jangan malas-malas yer..rajinkan diri anda untuk menimba ilmu...

Sunday, July 10, 2011

Singgah blog aku sat , bleh ?

assalamualaikum to all readers...
anyeong hasaeyo...

tak sangka pulak,, aq jadi blogwalking kejap, and then tersinggah la kat blog abg Ben, so..aq join la..tengok ramai jer yang join.. dalam kebosanan melanda, aq pon masuk dua kaki join this..hehe

Santai Bersama BEN ASHAARI


hohoo..smalam ada ar cite aq nak share ngan korang...
aktiviti kami bertiga, aq, kak naj, kan ain...huh....tengah nak g curi (sebenarnya nak ambik jer) tv kat bilik di Blok D asrama kami, nak angkut mai ke blok H (blok aq menetap)..haha..tujuannya, nak bagi bilik tu gempak..haha...kalau tak amik cepat-cepat nanti ada lak orang lain kebas,..
dkat ngan 1/2 jam kot kami angkut tn, agak besar la, berat kot...OTW tengah angkut-->>>

kak naj : babi la! ada babi lalu!
aq: lari..
lari ar lintang pukang...
kak ain apa lagi, seret wayar arial dia laa..hahha


projek mlm ni...."agkut TV dr Blok D ke blok H"
tetibe ak trnampak BABI (trkedek2 lari kt pdang sblh cafe al-ghazali 2), (aq) ARyk KyRa WaWa da lari lintang pukang, Nur Zattul Ain lak lari ngn seret 'ariel' kt leher die..MENGEKEK2 ak tgk dieowg..padahal ak OK jew....kahkahkahkahkahkahkahka​h...hahhaha....



bukan apa...aq terbayang babi tu akan kejor kami...hahhahah

--->>> babi kot..kalo korang, akan lari macam aq x?? hehhehe

Wednesday, July 6, 2011

kLimaksss

assalamualaikum..
anyeong hasaeyo..

bermulanya hidup aq di sini setelah tamatnya latihan industri aq..lalalalla....datang awal plak ke kamsis...hehe....

report?

aigoo..da ingatkan dah settle, tapi upenye ada salah, so, ape lagi, huru hara la dibuatnya nak kena print semua balik..heish..
nasib baik ada yang menolong..legaaa...hehhehe...

tapi Dia nak uji kesabaran aq, datang pulak satu perkara yang membuatkan aq marah..heish..mana tak nya, kena    
cancelkan last minute..heish...berapi dalam kepala otak aq! urgh...lepas satu2 yang datang..apa nak buat beb..reda jela...

tebal mukaku nak face all this...but i know, its all dugaan untuk uji kesabaran aq..as umatNya..hehhehe..btw, ok,  itu lebih membuatkan aq menjadi matang...hehe... gambate!!


Monday, July 4, 2011

urghh...Blog under maintenance

aigoo..blog masih kucar kacir, xda masa la nak update..heish..and tambah-tambah lagi malas...tensen kot! aigoo...ape mau buat..hurmm..btw, takpe, lagipun takda sape yang baca kan...hehhe..so..hurmm..let it be..=(


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...