Wednesday, June 29, 2011

hahahahahhaha kahkahkah

tajuknya : Hantu sangat Takot..

sorry ar, aq copy je kot gambar nie..hehe..pergi jejalan, nampak ada ..so, aq ambik la nak share kat semua..so..biyanada...huhu


hahhahahahah!!!!
malu kokrang aq duk gelak2 kuat sangat tadi bila baca nie..hahahha...



Wednesday, June 22, 2011

mereka senyum ke?

 assalamualaikum...
anyeong hasaeyo..
ohaiyok...
hhye...
oLLa...


senyuman?? setiap senyuman amat bermakna dalam hidup aq...dan juga semua kan? orang kata senyum itu sedekah..haha..betulla tuh..so, let smile...smile! and, no need to talk anything..lalala
hahahah....setiap saat, detik dalam hidup aq, senyuman ni berperanan membuatkan aq terus bernafas, jika tiada senyuman mereka disekeliling aq, maknanya?? xbersinar banar la hidup aq...

happy kan diri anda yer..
kami happy kalau anda semua happy..

Monday, June 20, 2011

mimpi yg membuatkan aq addicted!

anyeong hasaeyo...heheheh..dream??


hurmm.. apa nak jadi la dengan aq ni.. dah banyak kali aq mempi pasal ni..tak tahu macam mana nak jadikan takda mimpi pasal ni. ni semua pasal addicted to that gadget! urghh!! memangla aq sukakan gadget, tapi kalau yang ni tak mungkin lagi buat masa ni aq akan dapatkannya. susah kot beb..haha...lainla kalau ada orang nak hadiahkan pada aq..hadiahkan pada aq??? waaauu!! impossible..hahaha..barang mahal kot..

my 1st dream..



---> aq mimpi yang aq curi gadget ni dari member aq..huh...aq curi dari dia, dia tanya aq mana dia punyer ye?  entah hilang kemana..bila aq ingat balik, gadget tu ada dalam beg aq and then aq keep it, and diam jer,. bukan apa, aq tak nak bagi pada dia, dah lama a1 nak kat gadget ni...hehehe...kesian dia, dia tak tahu yang gadget tu ada ngan aq..huh...and aq terus menyimpannya...maknanya..aq curi la tu!! sedar-sedar je upenya its just a dream!! urghh!!! 

penjagaan rambut panjang


Gunakan jari anda
Sejurus bangun tidur, jangan menggunakan sikat rambut untuk menyikat rambut, sebaliknya gosokkan jari anda di kulit kepala dan uraikan helaian rambut untuk meleraikan rambut yang kusut dan berpintal.
Penggunaan jari jemari memberi yang efek ke pada rambut dan mengurangkan pengguguran rambut.
Berus rambut selalu
Ada yang risau menyikat rambut selalu kerana takut rambut akan gugur. Namun, memberus rambut selalu sebenarnya menyihatkan rambut.
Apa ertinya mempunyai rambut panjang yang cantik kalau malas mengurusnya.
Untuk mereka yang memiliki rambut panjang, dinasihatkan bahawa penggunaan berus rambut berbulu dengan permukaan bulat.
Mulakan memberus dari bahagian atas kepala sehingga ke bawah. Kemudian berus dari bahagian rambut yang dalam pula. Selepas memberus, gunakan jari untuk memberi kesan yang lebih semula jadi.


Elakkan memberus rambut semasa ia basah. Sebaiknya, gunakan berus bergigi besar untuk menyikat secara lembut supaya tidak merosakkan akar-akar rambut.
Ini kerana rambut yang basah mempunyai struktur rambut yang lemah maka ia akan gugur dengan mudah.
Usah lupa sikat rambut

tips jaga rambut

aigoo....rambut sayer bermasalah la...dah lama da, sampaikan dah ase tak tahan nak hadapi...huhu....so, aq pergi la jalan-jalan dalam dunia siber ni, cari macam mana nak jaga rambut...hurmm..jomm baca ni...

Tips 1:

Pilih syampu yang bersesuaian dengan rambut anda. Jika boleh, dapatkan nasihat dari orang yang pakar. Jika anda beli di Guardian atau Watson, tanyalah pada jurujual di situ.


Tips 2:
Jika anda memakai tudung kepala, pastikan rambut anda dikeringkan terlebih dulu tau. Kalau tidak nanti rambut anda akan bermasalah seperti berkelemumur, rambut berbuah, rambut berbau dan rasa tidak selesa seperti pening kepala.


Tips 3:
Semasa anda mengeringkan rambut dengan tuala, cara terbaik ialah melurutkan tuala secara lembut dan perlahan-lahan dari atas hingga ke hujung rambut. Lakukan berulang kali dan biarkan ia kering sendiri. Ingat ye, jangan gosok rambut anda dengan kasar!


Tips 4:

Sunday, June 19, 2011

Jangan tinggalkan kami

"kak ayu n cgu mie nak pindah...."
???? baris ayat ni, perkataan aq paling benci.."pindah"...!!  but why? berderau darah aq naik, seram, kosong, giler ah bila difikirkan balik. bukan apa. aq tak leh terima semua ni, mengejut..! begitu juga dengan yang lain.  kata orang setiap pertemuan akan adanya perpisahan...tapi tak semua macam tu.. heish..

kak ayu n cgu mie (merangkap coach kami)

apa akan jadi pada kamu pada masa akan datang tanpa diorang? bukan aq tak bagi, tapi nantilaa dulu..sampai aq habis ke, sampai kami semua habis ke..hehehe..(sorry ye cgu mie n kak ayu..)

report oh report

Aigoo..... report? im still cant finish all my job..aigoo, aigoo... what should i do?? haishh... bila fikir-fikir, ase dupdapdupdap je. now, just 2weeks left for me to done all my report..aigoo..!! but, i just want to spend only one week to do all this...a week??!! could i finish all that? banyak kena buat lagi, banyak lagi kena siapkan... tapi semakin hari aq semakin malas.. tapi, daripada kajian aq, semua orang malas..hahha...so, no need to worry..worry? heishh,,...i need to worry la if im still tak wat report nie.. 

pemalas betulla wawa nie...tumbok laju-laju kang! 

pemalas????


haa...
memang aq malas! hahaha


1. malas nak belajar
2. malas buat assignments
3. malas nak mandi
4. malas nak makan.
5. malas nak berjalan jauh (jalan kaki)
6. malas masak. (masak?!!)

Thursday, June 16, 2011

hanya di Sini

di teratak kecil ini aq jadikan tempat untuk berlindung dari panas, hujan, ribut....kami bersama-sama mensyukuri nikmat yang ada. di teratak kecil ini juga dijadikan tempat untuk berteduh, membuat aktiviti harian. =)... sesekali, ingin juga rasa bagaimana kehidupan manusia di perkampungan ini.

stop! stop!

aq tak pandai da nak berbahasa macam ni..huhu..tak pandai nak wat ayat. actually, aq da nak mulakan cerita..hehe.. 

disinilah aq jadikan tempat berlindung dalam masa 4 hari 3 malam..yes! hehe.. even tak berapa nak ada facilities nya..tapi aq tetap selesa. macam mana penghuni rumah ni duduk kat sini, macam tu lah aq duduk jugak. ok. not bad laa..hehe.. hurmm.. apa tanggapan orang lain ye? mesti kat sini tak selesa, tapi bagi aq, semua tempat selesa kalau kita tahu bahawa, kita tak leh nak cerewet! jangan nak bangga diri!... makan minum cukup!..eheheh..boleh gemuk kalau aq tinggal lama kat sini. 

Monday, June 13, 2011

cara diet yg betul


diet? hurmm..semua nak diet kan, especially bagi has more weight.. same with me, even my weight dah normal macam orang-orang lain, but im still kena diet, tapi diet aq nie tak berapa nak betol sangat. sebab aq ikut kepala otak aq sendiri..hahahaha!! so, macam mana la nak turun berat ni kalau makan ikut suka, and then tak nak makan pulak ikut suka. hurmm..actually aq tak makan banyak sangat, tapi macam mana leh berat naik nie.? maybe laa, im too excited or more sleep..wow!! addicted to sleep, even everyday i've more than enough sleep..hahaha..sometimes, more tha 8 hours beb!! bayangkan..huuuh...daripada tu, baru aq tahu, berat aq naik disebabkan aq terlebih tidur. hahaha...ok..

Sunday, June 12, 2011

eishh..!!... "JERAWAT" ??


Jerawat-Tips dan petua.


Jerawat adalah masalah anak muda tetapi ia juga melibatkan orang dewasa. Jerawat terjadi bila kelenjar minyak mengeluarkan terlalu banyak minyak dan sebum di kulit terutamanya di muka , dada dan belakang iaitu kawasan yang mempunyai banyak bulu roma.
Liang minyak yang tersumbat akan menjadi bintik putih jika ia terjadi di bawah kulit atau bintik hitam jika di lapisan luar kulit. Kulit akan menjadi kemerahan jika radang terbentuk di sekeliling liang tersebut.
Lebih besar kawasan radang lebih mudah terbentuk nanah dan akan meninggalakan parut jerawat jika tiada perawatan dan ubat yang sesuai. Menghilangkan parut jerawat lebih sukar bila perawatan diabaikan.

Thursday, June 9, 2011

BEN ASHAARI AJAK KRITIK BLOG AKU

assalamualaikum... ohaiyok!! hehe... 
aq bukak je belog Ben Ashaari ni, tertengok la entry sal ni, so, macam berminat jer nak join..hehe...


Santai Bersama BEN ASHAARI

kumawooo for visit this blog..hehe...
feel free to kritik... comment ler.. im new here

surat bantahan? drama nora elena??

hey dude..i got something funny la..hehehe...but, please be serious about this ok..serious!! ok?!! haha...




Surat Bantahan Terhadap Penyiaran Drama Nora Elena


Pernahkan korang menonton drama Nora Elena?...iaitu sebuah drama yang tengah top kat TV3 sekarang ni...oo, rasanya anda mesti layan, sebab aq, dari 1st episod,  aku dah terpaca kat tv, macam best jer drama ni. even aq tak pernah miss pon drama ni, juz miss skerat episod pun..hehe

terbaik!kan...haha. Lagipun drama ni adaptasi novel  iaitu Kasih Yang Suci karya Meen Zulaikha memang patut pon best, sampaikan sold out la novel ni....

Tapi, 

Monday, June 6, 2011

PAS mahu PTPTN ditukar kepada biasiswa

woow..aq jumpe artikel ni, so aq ambik jela..hehe..jom ....

Perwakilan PAS mendesak kerajaan menukarkan pinjaman Perbadanan tabung perdidikan tinggi Nasional (PTPTN) kepada biasiswa kerana ia didakwa melanggar perlembagaan negara.


NONE
“Saya menyokong penuh cadangan menghapuskan PTPTN dan ditukar kepada biasiswa kerana pinjaman ini telah menyebabkan ramai antara kita terhimpit dengan hutang,” kata Wakil Pemuda PAS Kamal Ashaari.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...