Monday, May 30, 2011

fan?? or what?

(tak boleh nak ditafsirkan)

nak tahu apa yang aq fikirkan sekarang? haha..jeng jeng jeng...vuummm vuuummm...hehehe..
hurm...whateverlah.....kesunyian melanda diri ini..entah kenapa..mungkin terasa diri ini dah free..maybe kot..!! fikiran aq? kosong! totally empty..! tapi macammana pon aq nak juga share something with u all!! huarrgghh!! ape?? ape?? tentang kasih, sayang, suka, dan cinta..apa maknanya semua ni?? huuuu..bingungg laa..

Tuesday, May 24, 2011

Terima kasih

sorry...failed betolla aq..hehehe...tajuk lari laaa...


Nak tengok saya marah?? Jom….its a log story.. btw, jangan salah faham. Cerita ini tak tahu sama ada rekaan semata-mata ataupun yang betul..jomlaa…

Babak pertama

Thursday, May 19, 2011

kemaafan...


Kemaafan????????

Berapa yer harga sebuah kemaafan? Andainya aq mampu bayar..akanku bayar berapa saja yang aq mampu. Andai kemaafan itu mampu mengubah idupku, akan ku lakukan apa saja untuk mendapatkan kemaafan tu, dan juga memberikan kemaafan tu..hur,,, salahkan aq untuk mendapatkan satu je kemaafan? Untuk memberikan satu je kemaafan..??  dan untuk menerima satu kemaafan??...renung2kan….

Jom layan cerita saya…sharing is caring..hehehehe

Monday, May 16, 2011

life being

Hari demi hari berjalan seperti biasa, masa berlalu dengan begitu pantas, namun aq masih disini, menanti dan terus menanti pada yang akan datang.. sedikit demi sedikit ia berlalu tanpa rasa ragu.. aq hanya disini melayan kerenah dan ragam manusia tanpa rasa bosan. Hahahaha.. Penat!! Letih! Hot! Dan hot yang berbagai jenis hot’lah!..hahah..namun bagi aq, hidup mesti diteruskan..gambate kmbawa wawa!!!! Tanda benda yang senang nak wat, tapi senang kalau ia menyenangkan. Sifat sabar juga akhirnya yang dapat memerangi perasaan yang seumpama dengannya tu..hehe

Wednesday, May 11, 2011

tetiba je ase nak dengar

heish...why suddenly i think about this song....and automatically my lips bergerak-gerak rupa-rupanya tengah mengeluarkan suara, maksudnya menyanyikan lagi nie laaa...!! well....maksud lagu ni sentimental sikit laa...huwaaa.. but why? i dont know why... tapi, papepon, jom la layan sekali ngan aq..huhu...nak berjiwang-jiwang sikit... lalala...

-mengenangmu-
video
by the way, aq terkenangkan siapa ye? hahha... hanya pada Tuhan yang satu.. padaNya aq berserah untuk menentukan siapa akan jadi milikku dan akan memilikiku... skang aq milik NENEK aq..hahhaha
and, pada korang, bila dengar lagu ni, korang akan ingat siapa ye? haha..cepikir-cepikir!!
adioss...!!

Aku bukan untukmu

Hurmm…lagi satu keluhan.. entah kenapa diri ini teringin sangat nak menaip. Nak menaip panjang-panjang gitu..hohoo..apa cerita aq kali ini ye? fuuuuuuhhh…. Haaa… ok..jom bercerita…hehehe..

Aku bukan untukmu

Qis seorang gadis yang periang, semua masalah dia akan harungi dengan hati yang terbuka, tapi kadang-kala dia juga jadi bingung dan hanyut bersama masalah itu. Semua orang sukakan qis, dia  baik, pandai berkawan, dan dia juga amat disegani dalam sekolah tu kerana Qis juga merupakan atlet, atlet olahraga.. tapi dalam satu masa dia tak pandai nak kawal perasaannya.

Dalam diam Qis jatuh hati pada seorang teman sepasukannya. Cinta pandang pertama? Hehehe.. latihannya jadi satu pertemuan untukkya supaya dapat tengok laki tu, namanya Em. Qis terus memerhatikan Em dari jauh. Tapi dalam diam, Em juga turut memendam perasaannya terhadap Qis. Mereka berkawan baik, lama kelamaan mereka menjadi rapat, dan lebih rapat lagi. Em ada banyak kawan, kawan Em juga jadi kawan Qis. Maklumlah, Qis seorang yang peramah dan Qis juga senang untuk dijadikan kawan.

Thursday, May 5, 2011

jambu dan anak


ouh amani..^_^



Ewaahh…amani dah mula nak berjalan daa..hari demi hari, langkah demi langkah amani melangkah..hehhe..mungkin hari esok dan seterusnya, dia akan terus berjalan.

Opps…!! Amani? Btw, amani ni anak kepada mak saudara aq dan juga boleh dikatakan anak kepada sepupu aq..hahha..dua dalam satu kan?... nasib la kahwin dengan anak beranak sendiri ni..eish…btw, dia baru berumur 11 bulan  ‘kot’..tak sampai setahun lagi. Urmm.. dah mula nak berjalan. Jalan bukannya slow2, terus nak langkah laju-laju. Apa punya budak laa amani nie, penat aq nak kena jaga dia..hahha…
Si comel molek, sentiasa tersenyum, macam mak sepupunya ni…(aq ler)..hahhaha… tapi kan, amani tak suka orang marah dia, tapi aq selalu nak marah dia kalau dia ni tak dengar cakap aq. Bila dipikirkan balik, tak elok laa, jahatnya aq nak marah budak kecik ni. Haha..marah-marah sayang la beb.!! Bukan marah sampai nak dera budak ni, actually, marah budak kecik camne la sangat kan. Hahah..jangan pikir bukan-bukan ye semua. Aq tak kejam laa, aq sukakan budak kecik, tambahan lak, bila umur macam amani,.hehe….nak juga aq anggap anak sendiri.

Haa, citer pasal anak sendiri???

Ada satu hari tu, kami sekeluarga pergi jalan-jalan, and then aq nak pergi beli jambu. Huuuuh.. ceritanya… aq dukung amani, ala-ala macam mama ngan anaklaa..heheh..

Aq:“nak jambu 2inggit ye..”

Penjual : ok…

Penjual : oo, dari mana kak?

Aq : (dalam hati aq kata,”eish budak ni, akak??!! Aq muda lagi larr!! Eish”)..dari sana (dengan menunjukkan arah tangan ke kanan)..sana..hehe..

Penjual : laa, sane banyak kak, mane?

Aq : ooo, kg gelang mas,pasir mas, knal x?

Penjua l: haha..oo..ok2..ermm, anak akak tu da berapa bulan da, umur?

Aq : heh? Ooo..(tak tahu nak jawab camne).ermm, 11 kot, ke 9..entahlaa..hehe. tak ingat laa..hehe..

Penjual : eish, anak sdiri pun tak ingat ke? Hahah11 bulan la tu kak

Aq : bukan anak saya la,! Anak mak sedara ler..haha..

Penjual : la, ingatkan anak sendiri tadi..(sambil gelak-gelak kambing)

Aq : saya muda lagi laa..ermm (geram)

Dipendekkan cerita, lepas selesai je aq terus blaah, pergi ke kereta dan terus bagitau nenek aq..hahhaha…giler kea pa?! aq muda lagi laa.hahha..
Ermm. Aq ni dah sesuai jadi mak orang ke?? Ohooo.. tak masuk akal laa…

maafkan saya ye awak

sedang mencari-cari mana ye borang poli aq...mana laaa surat tawaran aq masuk poli..urm..aq buka file yang aq simpan banyak-banyak sijil dan seumpama dengannya kat dalam tu..tetiba, aq terjumpa sekeping surat. huh. nak dengar cerita?? jom layannn....

maafkan saya

surat si dia, dia bagi saya surat tu.. saya pun baca la untuk kali ini.. ermm... 
he call me "budak montel.." heish..tak boleh jadi ni..huhuhu... 
tersentuh jiwaku bila  baca semula surat ini. Ya Allah, dia tidak bersalah... dia telah manjadi mangsa keadaan, saya yang bersalah buat dia macam ni..hurmm.....

"simple tapi cantik"
"budak montel nih penting bagi ...."
itu  yang dia tulis...menggambarkan diriku
yang paling aq terasa....
" sanggup dop awak pegang tangan "saya" , temankan "saya" dalam adventure neh?!!" "kalau awak da letih, bagitau ek, jangan biar diri ini sorang-sorang"
hurmm...
saya nak awak tahu.....:
maafkan saya ye, saya tak bagitau pun yang saya da penat, actually, saya tak penat, tapi saya dah tak sanggup nak teruskan, dah tak sanggup nak biarkan awak menjadi mangsa saya, terus dipermainkan oleh saya. saya tak boleh nak teruskan dalam hubungan kepura-puraan ini. maafkan saya... dalam diam awak diduakan, saya jahat..biarkan awak dipermainkan oleh saya. maafkan saya.
saya tak nak awak akan terus terluka dan terus terluka. sebab itulah saya ambil keputusan untuk tinggalkan awak. maafkan saya,. 
tapi selepas tu, saya dengar awak dah tak macam orang yang saya kenal,hidup awak jadi merosot disebabkan saya. saya tak tahu semua ni akan terjadi.


aq harap perbuatan aq dimaafkan, sebab, sampai sekarang aq masih rasa bersalah ngan semua ni. tanpa sedar, ada rasa something pada dia. tapi aq nafikan semua ni. bila dia tak ada, baru aq terasa kehilangan, aq kehilangan orang yang sayang aq. kerana orang ketiga, dia aq tinggalkan. aq tinggalkan orang yang sayang aq untuk orang yang aq sayang. akhirnya aq juga sendirian. ermm....menyesal kemudian sudah tak ada gunanya lagi. 
apa yang mampu aq katakan, aq mengharapkan kemaafan darinya. maafkan aq.
surat itu akan aq simpan, bagi aq , itulah satu-satunya hadiah yang berharga bagi aq dari kamu. urmm..thx....

-
jeng jeng jeng.hahha...macam mana? tak best kan? huh..memboringkan laaa... sepintas lalu je tu..hahha... ok laa..ni mood aq untuk menulis malam nie..huarrggghhh....selesai sudah cerita ini.. huru hara nampaknya..sorry la, aq tak pandai nak olah cerita..huhuhu...

soalan:
1. adakah si dia akan memaafkan aweknya??
2. salahkan dia?
3. apa komen anda?

Monday, May 2, 2011

saya nak juga, tp camne?


pendam, tak tahan, nak juga, but no money 

huwaa!!!! long time i keep it as a secret, but now, i tak leh nak sembunyik sembunyik lagi dah, i tengok i jadi jeles ler..huhuhuhuhu..huwaaaaa..mak abah, nenek atok, adik kakak, aunt uncle, saya da desperate daa..huwaaaa....macam mana mau collect ini money mau beli itu punya minat saya lor?? huwaaa.... diam-diam ubi berisi,.. hajat taun ini tidak kesampaian kerana yang ada telah diguna untuk siapkan projek mau lesen maa..huwaaa.......kan bagus kalau aq tak nampak..eish! tak sabar nak keje!! mau cali itu money, mau beli itu camela laaa...hohoooo... cool down wawa zulkafli..huh... 
tarik nafas, hembus, lepas..huuuuuhhh..hehehhe..lalalalallalalalla..


D60- standard RM2388

Sunday, May 1, 2011

tetiba je ase nak dengar

heish...why suddenly i think about this song....and automatically my lips bergerak-gerak rupa-rupanya tengah mengeluarkan suara, maksudnya menyanyikan lagi nie laaa...!! well....maksud lagu ni sentimental sikit laa...huwaaa.. but why? i dont know why... tapi, papepon, jom la layan sekali ngan aq..huhu...nak berjiwang-jiwang sikit... lalala...

-mengenangmu-
video
by the way, aq terkenangkan siapa ye? hahha... hanya pada Tuhan yang satu.. padaNya aq berserah untuk menentukan siapa akan jadi milikku dan akan memilikiku... skang aq milik NENEK aq..hahhaha
and, pada korang, bila dengar lagu ni, korang akan ingat siapa ye? haha..cepikir-cepikir!!
adioss...!!

jalan-jalan tengok iklan solat

hai all.. hollaaa..hehehe.
bosannya, aq pergi jejalan kejap. jalan punya jalan punya jalan, jalan tu orang lain punya tapi aq berjalan je..heheh..lalalalla.. pastu, ternampak benda ni!!! so, aq layan jelaa...heheh..jom tengok!

video

ok tak? bagusnyaaa.... di malaysia tak ada semua ni. bijak juga pemikiran orang luar kan.
lepas tu, aq pun ambik pula yang sau lagi ni, khas untuk kaum muslimah. alang-alang dah ternampak tu. ambik jelaa..buat pedoman.heheh..jom tengok.! anyway, tak membazir masa pon, just tak sampai lima minit pon..urmmm...

video

hahahha...so, apa lagi, tengok je? buat la juga... utamakan apa yang harus diutamakn k..hehehe...lets go bebeh!!
adiosss.....^.^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...