Friday, March 11, 2011

cuTi, tidoo, i.c.

nak cuti ke tak esok ye? urmm...dalam dilema lagi ni...hehehe.. setelah banyak kali berpusing-pusing dan berfikir, akhirnya aq mengambil jalan singkat.

wawa: aq nak cuti! nak mcj fidah eh, kata tak nak pergi keje.

tapii.... macam mana pula ye? nak cakap kat bos, nak cuti ni? alasan apa? ermm...pening-pening. aq masih lagi pusing memikirkan macam mana nak bagitahu bos esok aq cuti. aiyyooo..

uyu: (mcj) cpatla oyap kat fidah mum nak g ke dop esok??

aq: (serta merta aq bls) aq xsae g eh. malas juga..hehe

aq: mcj > fidah, esok wani xg kerja..

huargghh....dalam mimpi antara nak bangun awal ke tidak. malasnyaa nak bangun awal.serta merta aq bangun buka mataku dengan malasnya apabila terdengar>>

nek: nak gi kerja ke dop ni???
aq: tak nak
aq menaip mcj untuk dihantar kepada kak imah dan kerani kat tempat keje aq

abezul> sy tak kerja arini, teman kakak pergi hospital.
kak imah> sy tak kerja arini, teman kakak pergi hospital

sambung tidur balik. hehe. habit aq bila tak ada kerja. malas nak bangun awal. malasnyaa.. aq sambung tidur. tapi malangnya mimpi aq terganggu bila terdengar kakakku panggil.

'dah bangun belum? nek, gerak wani, nak pergi bandar jp lagi kul 10"

nek: 'gerak la sendiri, malas eh nak gerak.

aq bangun, mandi dan bersiap-siap, terasa agak kejam kata-kata nenekku tadi sebab enggan mengejutkan aq. hahaha,. aq faham, sebab nenek aq dah jemu kejutkan orang yang liat nak bangun pagi.hehehe. cepat-cepat aq bersiap, sebab nak cepat siap supaya dapat mengatasi kakakku bersiap. hahaha.. aq mengenakan baju t-shirt dan jeans serta aq belitkan selendang berwarna ungu menudung mahkotaku ini. tetapi malangnya, aq dah siap, rupanya my sis belum siap lagi. arghhh!!!

as usual, makan angin, berada atas motosikal, aq menikmati keindahan alam sekitar. waaahh..scan mamat-mamat ensem yang mana berlegar-legar di jalanan. kami jalan-jalan pergi bank, kedai,. lepas tu sampaila aq ke JPN (jabatan Pendaftaran Negara). nak ambil ic la kononnya. haha. dah sebulan masa berlalu, tak sabar aq nak tengok my new ic. huh.

(melangkah ke dalam pejabat): alamak! tak ada orang? staff je yang ada. malunya sorang-sorang.
umm....
'ensemnya mamat tu, i mean "abg" yang sedang berborak-borak dengan staff lain. alamak, dia yang akan layan aq??!! heheh...cover cover cover!'

aq ke kaunter pertanyaan :
'kak, kena ambil no ke?'
kakak kaunter: a ah, kena dik, ambil ni
aq: ok

'abg' tu duduk dikerusi ingin memanggilku.(panggil no ler)

'abg': ye, ada ape?
aq: 'saya nak ambil ic.' nak kertas ni kan? ok ok.
"abg":ha ah, ye
aq tunduk malu, dan buat muka slumber je. dalam hati aq, 'wau!! ensem giler!!.. hahahaha

aq tengok dia, tengok nametag dia, wau. tengok kat tepi ada tertulis namanya.aq masih ingat "RASZIMAN BIN CHE IBRAHIM".!! year 86. hehehe,,,sempat lagi aq menghafal namanya.

"abg" : nurulazwanis ye?
aq: ha ahh
"abg":ok, letak jari kat situ ye, tekan rapat-rapat
aq: ok. ye ye

selesai sudah. aq terus keluar, tunjuk slumber konon. sampai je tempat akak aq, terus aq bagitahu,
'yu, ensemnyaaaa,, kenapa la cepat sangat aq ada kat dalam tadi tu? kenapa tak lama-lama. hahaha..ensem giler-giler ah.

aq melayan perasaanku, teringat kat staff yang ensem tadi. Flying without wings rasanya. haha..aq dah angau sudah. tapi tak pe, benda ini sekejap sahaja. not bad la my ic. more better than before, and more cute than before. hehehe...
yeay yeay. ic aq lawa laa...hehe..lulus lulus. act

'
ually, aq nak eksyen je, aq dah tukar ic. ic? identity card. maybe laa.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...