Saturday, February 12, 2011

Coretan aq



Hati aq berbelah bagi. Siapakah yang menjadi pilihan hati aq? Kini menjadi persoalan. Aq tak tahu mana nak pilih. Oowh no!! banyak ke? Ramai ke? Nonsence.  Aq tak tahu siapa yang aq cintai. Siapa yang aq nakkan sangat-sangat. Yang aq boleh cakap sekarang, kalaulah my 1st lover aq yang datang, aq akan terima dia seadanya. Tapi  tak mungkin ini akan terjadi. Apa pula di pihaknya?? Aq saja yang beria-ia.
Macam ni lah kalau dah ramai kawan lelaki, sekaejap kalau aq ngan someone, mesti rasa nak kat dia, tapi pada masa yang sama kalaulah aq dengan orang lain plak, mesti dia dia pula yang akan aq suka. Sungguh penat bermain dengan perasaan ni. So, sebagai kesimpulannya, aq sekarang tak tahu akan suka kat siapa. Yang aq tahu, aq akan tunggu dan terus menunggu siapa yang akan membuat hati aq terbuka untuk menerimanya.
DOKTOR CINTA? Baru je habis baca semalam. Aq ambil masa sehari untuk menghabiskan bacaannya. Sungguh menarik juga jalan ceritanya kan. Kenapa ya, lakonan lebih baik dari reality. Dan kadang-kadang kepura-puraan la yang menjadikan sesuatu itu cinta. Fuhh…. Semuanya kebetulan? Tanpa kita sedar, kita sebenarnya mencintai seseorag dalam diam. Jodoh kita, sebenarnya ada dekat je, Cuma kita je tak perasan. Ia hanya bermain di sekeliling kita. Cinta itu mampu membuatkan kita tersenyum dan pada masa yang sama ia juga membuatkan kita menitiskan airmata.
‘cinta bagi saya gurauan dalam kehidupan. Kadang-kadang buat kita ketawa kadang-kadang buat kita terasa dan gurauan yang buat kita memahami macam-macam emosi. Kalau yang mencantikkan lukisan adalah warna, maka yang mencantikkan kehidupan adalah cinta… tapi cinta ni macam hantu, semua orang percaya tapi tak semua yang akan jumpa.
Kalau saya cintakan dia..biarlah dia sendiri yang rasa, bukan sebab kata cinta saya tapi sebab rasa cinta yang datang dari hati dia sendiri. “

1:11 p.m. 120211

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...