Saturday, February 12, 2011

best moment with geNg siLat





Game datang lagi. Aq kena bergerak ke Pahang. Untuk berlatih? Entah laa, berlatih ke tak. Haha. Niat memang kuat, keinginan nak berlatih silat membuak-buak. Tapi, bila je pergi sana, entah. Hampeh. Hehehe..malas sungguh aq nak berlatih silat kan. Sempoi jer. Sengal betol aq ni. Hahahahahaha. Akhirnya sampai jugak aq kat Pahang, keseorngan lagi aq naik bas menuju ke Pahang. Dengan  bersemangatnya nak join dalam game silat ni ha. Pagi hari khamis iaitu 3/02/11 kami bertolak ke perak, ingin meneruskan perjalanan kami untk berjuang lagi pada kali ini. Saat aq bersama kawan-kawan .opss..family silatku kembali lagi. Aq bahagia dengan korang semua. Saat itu adalah my best time and I can smile with you all. Berjalan sesame, bersama menyokong game team kita main, kan best part tu. Kalah menang, itu dah adat bertanding, yang penting kita berusaha.
aq lawan, polisas vs upsi. Hahahahaha.. gabra tahap gaban she. Siapakah gerangan lawan aq tuh, aq tertanya-tanya. Walaupun kat luar aq tak nak tahu siapa kamu, tapi dalam hati (sapa lawan aq? Hebatkah dia? Camne dia main ek?) hahaha…takutnya aq. Dah lama tak main, apatah lagi aq tak berlatih pun. Saat nak bertanding, dah nak lawan da, nama sudah dipanggil. Sebelum tu, member aq perasan yang aq dah gabra da. Hahaha..tak pe, rilex wawa.
Oppss…malunya, siap aq persiapkan diri, rupa-rupanya budak upsi tu tak ada, demam katanya. Haha. Menang free aq nampaknya kali ni. Alamak, malunya mak oi..pujian, aq rasa itu macam satu ejekan. Tak syok la menang free, bagi aq, ia tak best langsung. Sebab aq tak berusaha je, dah menang. Malu der. Hak3..
Separuh akhir,jadual perlawanan dah keluar.. wauu.. polisas vs puo.. siapa yang main dengan aq ne? opss.. da tau da kot. Akhirnya aq bertarung juga, hahaha. Ni game first aq, selepas aq frust sebab menang free smalam, akhirnya aq lawan juga. Aq menang. Uit, dia patah tangan ke? Kesiannya, bila masa jadi macam tu? Nak pergi tegur tapi segan laa. Alamak, biarkan jela. Entah apa nama dia yang aq belasah tadi aq pon lupa. Kesian. Aq buat dunno je.
Alamak, final? Polisas vs Pahang. Dalam hati aq berkata : alaa, budak je kot. Menang punyer, tapi agak laju juga, aq dah tau da kelemahan dia.
Tapi, bila main, dapat tau, wow. Kenapa la aq ne lembap sangat. Dah tahu cara dia main, tapi hancur juga aq main. Kalah laaa… 3-2. Tak pasal-pasal kena marah sikit-sikit. Ngan budak pun boleh kalah.hahah..malunya. tapi tak pelah, aq dah cuba da dengan keadaan aq yang tak berlatih ni.hehehe.
Hmm..semua dah tamat. Time to go back to polisas. Dalam bas kami bersama lagi. Rindunya, malasnya nak balik. Lambatkanlah masa. Ataupun pusing balik laaaa..hahahaha.. moment best ialah time aq ngan korang semua, tak dapat aq lupakan. 
Da ada kat poli
Jom keluar?
Kami keluar pergi Bandar. Hang out ngan kawan-kawan. Opps,mama ngan papa kesayangan join sekali? Hahaha…kami pergi karaoke main boling. Memang gempak laa. Miss u all. Tapi masa berlalu dengan pantas. Aq dah nak balik kampong halaman. Cepatnya… nanti lepas ni dah lain da. Ada yang tak ada. Kita tak mungkin lengkap. Kenangan ngan korang tak kana q lupakan. -gaga (c kalut), kakyana (asyik sengal jep), nur (dah mula jiwang), wanda (s/u baru) , mie (senget3), daim (abooh), mokja (manja seh) , ay (besor kata aq gemuk), colek (idung besar), kak ayu (mama sayang) , cgu mie (papa senpai), sidi (romeo), dan lain-lain lagi-
(31 jan-8 feb 2011)

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...